FNV BONDGENOTEN

Einde staking treinschoonmakers in zicht

FNV Bondgenoten heeft een principe-akkoord gesloten met de OSB, de werkgeversorganisatie in de schoonmaak. Het betreft een aantal afspraken die in de volgende CAO zullen worden opgenomen. Artikel 5 zal volgend jaar uit de CAO verdwijnen. Dit artikel maakte het de werkgever mogelijk eenzijdig het aantal uren in het contract van een schoonmaker te verminderen. Voor veel veel schoonmakers leverde dit grote onzekerheid op over de toekomstige inkomenspositie. Eddy Stam, onderhandelaar van FNV Bondgenoten: 'Het heeft veel moeite gekost, maar ik ben verheugd dat we nu eindelijk van dit idiote artikel, dat geen enkele andere CAO kent, af zijn'

Ook is afgesproken dat treinschoonmakers beter betaald zullen krijgen. Zij zitten vanaf volgend jaar in loongroep 3, dit betekent een inkomensverbetering van 7 procent.

Drie maanden prikacties, actiebijeenkomsten en stakingen waren er voor nodig. FNV Bondgenoten tekende begin dit jaar de sector-CAO voor 2003 niet. Per bedrijf probeerde de bond betere afspraken te maken.

Vandaag nog zal het principe-akkoord worden voorgelegd aan de stakende treinschoonmakers in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Den Helder, Leeuwarden, Groningen, Hengelo en Enschede.

Meer informatie:
Eddy Stam, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-51406011

18 apr 03 16:47