Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 18-04-2003
Persberichten vrijdagmiddag 18 april 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Bizarre dierenmishandeling

MEPPEL Vanmorgen deed een 50-jarige eigenaar van een aantal dieren in een dierenweide aan de Jan Tooroplaan een bizarre ontdekking. De man zag dat van 1 van de geiten ,in het afgesloten geitenhok, de kop was afgesneden. Tevens was van deze geit, die drachtig was, de buikholte open gesneden en waren er twee jongen uitgehaald die eveneens in het hok lagen. De overige delen van de geit zijn meegenomen. De dader is vermoedelijk door het luik gekropen waar de geiten door gaan. Een en ander moet gebeurd zijn in de nacht van donderdag op vrijdag. De politie zoekt eventuele getuigen van deze bizarre ontdekking. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Diefstal velgen en banden

ASSEN Afgelopen nacht zijn van een geparkeerde auto aan de Smetanalaan de vier velgen inclusief banden gestolen. Zij werden vervangen door goedkopere velgen en banden. De totale waarde van het gestolen goed is 1900 euro.

Winkeldiefstal

EMMEN Vanmorgen is een 68-jarige man aangehouden in een supermarkt aan de Statenweg. De man had een aantal etenswaren ter waarde van 8,45 euro in zijn tas gestopt en wilde deze mee nemen zonder daarvoor te betalen. De man werd door medewerkers buiten de winkel betrapt. Hij is aangehouden en kreeg een dagvaarding.

Mishandeling door collega

ASSEN Een 71-jarige man uit Assen kreeg het vanmorgen aan de stok met zijn 46-jarige collega die eveneens uit Assen kwam. Oorzaak was een oude defecte televisie die eigendom was van een broer van de 46-jarige man en bij de 71-jarige Assenaar een aantal jaren op zolder gestald was. Deze had de televisie uiteindelijk ingeruild en werd daarvoor ter hoogte van het station door zijn 46-jarige collega bij de keel gepakt waarna hij naar het bedrijf aan de van Doornestraat is gereden. Daar aangekomen ontstond er in het bedrijf een vechtpartij waarbij de 46-jarige man zijn collega enkele malen in het gezicht sloeg. De man heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen en deed aangifte. De dader is hierop aangehouden, bekende de mishandeling, en kreeg een dagvaarding.

Slimme wisseltruc

ASSEN Een bewoonster van de Wagnerlaan werd donderdagmiddag slachtoffer van een wisseltruc. De vrouw wilde op haar fiets weg gaan en plaatste deze alvast bij de voordeur om de achterdeur af te sluiten. Op dat moment belden twee jonge knapen van ongeveer 12 jaar oud aan en vertelden de vrouw dat ze hun bal in de achtertuin hadden geschopt. De vrouw ging daarop naar achteren waarna de knapen met de fiets van de vrouw verdwenen. Wel lieten de heren een oude damesfiets achter. De fiets die ontvreemd werd was een dag ervoor door de vrouw gekocht. De politie doet onderzoek naar de jonge dieven en waarschuwt voor deze nieuwe werkwijze van dit gilde.

Controle op alcoholgebruik hangplekken

ASSEN De politie van Assen blijft bij hangplekken streng controleren op gebruik van alcoholhoudende drank. Dit is een aanhoudende zorg, omdat dit vaak leidt tot problemen, zoals het hinderen, uitschelden en beledigen van voorbijgangers. Soms leidt dit zelfs tot vechtpartijen en bij menigeen tot verhoging van het onveiligheidsgevoel. Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening van Assen, dat zegt dat het verboden is op de weg alcoholhoudende drank te nuttigen, of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben zal de politie zonder vooraf te waarschuwen verbaliserend optreden. Een boete voor dit vergrijp kost 40 euro.