Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-04-2003 2e persbericht van vrijdag 18 april 2003

Berichten uit de regio

Zuidoost Brabant: Toezicht Vogelpest A67
Het toezicht op de naleving van de maatregelen van de Vogelpest bij de A67 is vanaf donderdagavond 22.00 uur veranderd. Er zijn geen vaste posten meer uitgezet bij de verschillende toegangswegen. De politie Brabant Zuid-Oost surveilleert op de A67 van Duitse grens tot Belgische grens en op de A2 vanaf De Hogt tot Liempde. Dat gebeurt 24 uur per dag met 24 politiemensen per 8 uren. De wegen zijn ingedeeld in zones en in iedere zone rijdt een motoragent en een politieauto. Er wordt streng gecontroleerd op de weg, de op- en afritten en in de nabije omgeving van de wegen. Bij het toezicht wordt ook gebruik gemaakt van het politievliegtuig. De kleinere viaducten en onderdoorgangen van de A67 blijven afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Er is sinds donderdagavond geen bijstand meer van militairen of van andere politieregios.

Eindhoven: Beroofd van tas
Een 18-jarige vrouw uit Eindhoven is vrijdagochtend kort na middernacht beroofd van haar schoudertas. Toen ze op de IJsselstraat liep, kwam er een brommer met twee personen met helmen op voorbij rijden. De passagier rukte de tas uit haar handen en de dieven gingen er vandoor. In de tas zaten onder meer een mobiele telefoon en een discman.

Eindhoven: Motor gestolen
Vanaf de Heezerweg is donderdagavond tussen 20.00 en middernacht een motor gestolen. De rode Honda Fireblade RR had het kenteken MS-98-LK.

Geldrop: Insluiping in woning
Uit een niet-afgesloten woning aan de Tricotstraat is vrijdagochtend rond 11.00 uur een geldbedrag van ongeveer 50 euro gestolen. De bewoonster was weggegaan en had de achterdeur opengelaten. Een andere bewoner was toen boven. Korte tijd later werd het geld gemist.