Metaalunie

Nieuws
Persberichten

Klement wint Metaalunie T&U SamenwerkingsAward 18-4-2003
Metaalunie reikt de Metaalunie T&U SamenwerkingsAward uit Klement Metaaltechniek uit Klazienaveen heeft op 16 april de Metaalunie T&U SamenwerkingsAward ontvangen uit handen van Fred Welschen, algemeen directeur Inalfa. Klement onderscheidt zich met een veelbelovende visie op effectieve samenwerking in de toeleveringsketen. In de mkb-metaalsector zal in de komende jaren de samenwerking in de keten steeds belangrijker worden.

De belangrijkste overweging van de jury om Klement Metaaltechniek de Metaalunie T&U SamenwerkingsAward te geven was dat deze onderneming structureel samenwerkt met Stevens Engineering en Stork Industry Services. Deze samenwerking is geboren uit de toenemende behoefte te kunnen inspelen op de marktvraag naar totaaloplossingen. Als kritische succesfactoren noemde de jury onder meer de open communicatie en het feit dat de drie partners hun zelfstandigheid behouden. De klant profiteert van een multidisciplinaire aanpak, aanzienlijke kostenbesparingen en snellere doorlooptijden.

Samenwerking
Klement Metaaltechniek werd in 1983 opgericht als Klement BV Verspaningstechniek. Het bedrijf is gespecialiseerd in diverse metaal- en kunststofbewerkingen en machinebouw. In 1998 is Klement een samenwerkingsverband aangegaan met Stevens Engineering en Stork Industry Services Noord, onder de naam SKS. Recent heeft SKS van Philips de opdracht gekregen voor het ontwikkelen, produceren, installeren en onderhouden van de testapparatuur voor de productielijnen van het Senseo espressoapparaat.

Slim netwerken
Metaalunievoorzitter Verhoeven wees er in haar openingswoord op dat mkb-metaalbedrijven schaalgrootte kunnen creëren door slim samen te werken met partners. Daarmee vergroten zij hun concurrentiekracht, wat zeker in deze tijd van economische tegenslag van belang is. Bovendien werkt samenwerking in het voordeel van de hele toeleveringsketen in de metaal.
Welschen benadrukte dat keuzes durven maken goed ondernemerschap bepaalt. Volgens hem maakt Klement goed gebruik van de vele netwerken die het mkb-metaal ter beschikking staan. Hij adviseerde de aanwezige mkb-ondernemers dit voorbeeld te volgen.

Genomineerden
De andere kanshebbers voor de Metaalunie T&U SamenwerkingsAward waren de metaalbedrijven AP Metaalmaatwerk uit Dreumel en Mecon Group uit Doetinchem. De winnaar ging naar huis met de award en een cheque ter waarde van EUR 5000,-.

Naast voorzitter LIOF-directeur Chris Dewulf, bestond de jury uit Arjan van Weele van de TU Eindhoven, Hans Praat van de NOM, Jan Mengelers van TNO Industrie en Hans Schlösser van Euralcom. De uitreiking van de Metaalunie T&U SamenwerkingsAward vond plaats op 16 april 2003 bij de Metaalunie in Nieuwegein. Metaalunie bestaat dit jaar 100 jaar.