Ingezonden persbericht

PERSBERICHT NEMO

10 april 2003

Ogen, oren en handen tekort tijdens drie vakantieweken in NEMO

NEMO biedt extra wetenschappelijke activiteiten voor vakantievierend Nederland

Van vrijdag 18 april tot en met zondag 11 mei 2003 organiseert educatieve attractie NEMO naast haar vaste aanbod, allerlei extra activiteiten. Alle activiteiten worden georganiseerd om wetenschap en technologie spelenderwijs voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

Overzicht extra activiteiten


- Officiële opening expositie Droomhuizen
Op zaterdag 19 april 12.00 uur opent Judith Bovenberg een nieuwe expositie in de NEMO Gallery. Dit keer met 20 zeer jonge kunstenaars; de jongste is 7 en de oudste 12 jaar. Zij werden geselecteerd uit 600 deelnemers aan het architectuurevenement Bouwen in de Beurs 2002. De opening vindt plaats in de centrale hal van NEMO en is vrij toegankelijk voor publiek.


- Collector s items in het Haal-maar-uit-elkaar-Lab In het Haal-maar-uit-elkaar-Lab kan er naar harte lust geknutseld worden met oude apparaten zoals radio's, telefoons, mixers en computers. Verzamelaars zouden heel wat over hebben voor de collector s items die hier soms opduiken, maar alles mag worden gedemonteerd. Dit gebeurt onder begeleiding van deskundigen die werkzaam zijn of zijn geweest in technische beroepen en uitleg kunnen geven over de werking van de apparaten en hun onderdelen. Het Haal-maar-uit-elkaar-Lab is dagelijks open van vrijdag 18 april t/m zaterdag 3 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur.


- Wedstrijd Vreemd Beest
Vanwege de grote populariteit van de wedstrijd Vuilnisbeltkunst in de voorjaarsvakantie, wordt deze wedstrijd dit keer georganiseerd met een variatie op dit thema. NEMO vraagt kinderen hun fantasie los te laten op hun visie van het dier van de toekomst. Elke dag worden de drie beste kunstwerkjes geselecteerd om mee te dingen naar de hoofdprijs. De wedstrijd is van vrijdag 18 april t/m zaterdag 3 mei in het Haal-maar-uit-elkaar-Lab.


- Kindertheater
Science Theater groep Pandemonia speelt de kindertheatervoorstelling Dr. Magneto, de elektrische mens. Dr. Magneto maakt met het publiek, een reis door de tijd. Hij onderzoekt met hen waar elektriciteit vandaan komt en hoe statische elektriciteit werkt. Met een Van der Graaf Generator geeft hij op speelse wijze stroom door aan de kinderen, wat hilarische en spannende taferelen oplevert. Pandemonia speelt dagelijks meerdere voorstellingen van zaterdag 26 april t/m zondag 11 mei in de NEMO Theaterzaal.


- Picknicken op het dak
Als de zon doorbreekt kan er gepicknickt worden op het Wim T. Schippers Dakplein. City Picknick zorgt tijdens de vakantieperiode voor gevulde picknickmanden en dekens. Bezoekers kunnen even rustig genieten op deze speciale picknickweide met het mooiste uitzicht over Amsterdam!


- Junior Wetenschapsquiz
De ultieme test voor nieuwsgierige bezoekers: wie weet de antwoorden op de vragen uit de Junior Wetenschapsquiz? In de filmzaal worden doorlopend twee uitzendingen herhaald (uit het televisieseizoen 2001 en 2002) van deze populair wetenschappelijke quiz van de VPRO. De Junior Wetenschapsquiz is te zien vanaf vrijdag 18 april t/m zondag 11 mei.

Openingstijden NEMO

Van vrijdag 18 april tot en met zondag 11 mei is NEMO dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Een bezoek aan NEMO kan al thuis worden gepland op www.e-NEMO.nl met de kalender van dag tot dag.

Noot voor de redactie (