Gemeente Helmond


Informatie over vogelpest

De uitbraak van vogelpest heeft nu ook in Helmond voor veel bedrijven en inwoners belangrijke gevolgen. Op deze pagina vermelden we een aantal praktische wetenswaardigheden, zoals informatienummers en -adressen.

Algemene informatie, samenwerking ministeries van LNV en VWS Veel mensen hebben vragen over de Vogelpest. Niet alleen over het ziektebeeld, maar ook over maatregelen die zij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen; wat mag wel en wat mag niet en de gevolgen voor de volksgezondheid.
Het zijn vragen waar eigenlijk alleen deskundigen een antwoord op kunnen geven. Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hebben die deskundigheid in huis. Daarom hebben zij een telefonische informatielijn ingesteld waar iedereen met zijn vragen terecht kan. Ook de websites van LNV en VWS biedt veel informatie over de Vogelpest, daar is onder meer ook een rubriek met veelgestelde vragen opgenomen. En op teletekst vindt u ook veel informatie.
* Telefonisch informatienummer: (0800) 22 333 22
* Website ministerie LNV: www.minlnv.nl

* Website ministerie VWS: www.minvws.nl

* Teletekst: pagina 460

---