Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-04-2003 Persberichten regiopolitie Limburg Zuid (JvK) persberichten regionaal

Sittard, overval frituur
Een nog onbekende man heeft vrijdagavond kort voor middernacht een gewapende overval gepleegd op een frituurhouder aan de Hendrik Luijtenstraat. De met een bivakmuts gemaskerde dader bedreigde een klant en de uitbater met een vuistvuurwapen en eiste de inhoud van de kassa op. Toen hij dit had gekregen liep hij uit de zaak en verdween in het donker van de nacht. De politie stelt een onderzoek in.

Schin op Geul, hotelkeuken zwaar beschadigd
Een oververhitte frituurpan was zaterdag omstreeks 00.30 uur de oorzaak van een korte maar felle brand in de keuken van hotel De oude molen. De eigenaar had de fritesketel rond middernacht nog aangezet. Een aantal gasten en de eigenaar kregen rook binnen en werden door ambulancepersoneel geholpen. Alle gasten van het hotel werden voor de rest van de nacht elders onderbracht.

Brunssum, kind gewond bij aanrijding.
Een 12-jarige jongen is vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur gewond geraakt toen hij al fietsend op de Kennedylaan in Brunssum werd aangereden door een personenauto. Het kind kwam uit de Gouverneurstraat gereden en wilde de kruising oversteken. Een van rechts komende automobilist zag dit te laat en schepte de fietser met diens auto. Het kind brak tengevolge van de klap vermoedelijk een enkel en een pols. Per ambulance werd de jongen naar het ziekenhuis gebracht.

Heerlen, bandenprikkers aangehouden
De politie van Heerlen heeft vrijdagavond omstreeks 23.00 uur twee 17-jarige knapen uit die plaats op heterdaad betrapt bij het opzettelijk leksteken van autobanden. Een getuige had het tweetal bezig gezien op de Columbusstraat, waarna de politie een onderzoek instelde. Zij trof de jongens aan op het moment dat zij op de Palmstraat het mes zetten in een autoband van een daar geparkeerde auto. De twee werden aangehouden en bij een van hen trof de politie een vlindermes aan. Zij bekenden van nog meer autos banden te hebben lek geprikt. Later volgden nog aangiften van de Huisbergstraat, Byrdstraat, Laurierstraat, Klimopstraat en Columbusstraat. De politie trof ten minste dertien autos aan waarvan een of meer banden lek waren. De politie onderzoekt nog of het tweetal ook verantwoordelijk is voor een soortgelijke actie op 11 april eveneens in Heerlen. De twee zijn ingesloten.

Heerlen, inbrekers gepakt.
De politie heeft zaterdag omstreeks 04.00 uur drie jongemannen uit Heerlen op heterdaad betrapt bij het plegen van inbraken in garageboxen aan de Jan Campertstraat. Zij hadden al enkele garageboxen doorzocht toen de politie kwam. De drie probeerden nog te ontkomen maar na een korte achtervolging werden zij in de kraag gegrepen. De drie (17,18 en 20 jaar) verplaatsten zich in een auto die ze op de Potgieterstraat hadden geparkeerd. Ook deze auto bleek te zijn gestolen.