Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-04-2003 Persberichten district Eemland zuid, 12.30 uur

Inbreker overlopen

Inbreker overlopen AMERSFOORT Vrijdagmiddag heeft de politie een man aangehouden in een woning aan de Sperwerhorst in verband met inbraak in de woning.

Omstreek 15.45 uur kreeg de politie een melding binnen van mogelijke inbraak in woning. Bij de woning aangekomen bleek een 25-jarige man uit Amersfoort zich in de woning te bevinden die daar niet thuis hoorde. De man is aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

Gewapende straatroof

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag is een man bij een pinautomaat in de Scherbierstraat overvallen door twee onbekende mannen met een vuurwapen.

Omstreeks 00.30 uur wilde een 20-jarige man uit Bosch en Duin gaan pinnen toen twee onbekende mannen met een vuurwapengelijkend voorwerp hem dwongen zijn pinpas en code af te geven en vervolgens geld opnamen. Hierna zijn de mannen ervandoor gegaan. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Het gaat om twee mannen van vermoedelijke noord-Afrikaanse afkomst, beiden in een donkere jas en blauwe spijkerbroek. Een van hen had half lang haar en had een stevig postuur. Beide mannen droegen een panty over hun hoofd. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.