Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 19-04-2003 2e persbericht van zaterdag 19 april 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten inbraak gepakt
Op de Kanaalstraat zijn zaterdag rond 14.50 uur twee mannen van 30 jaar oud, zonder bekende woonplaats, aangehouden. De aanhouding gebeurde nadat een bewoner van een woning aan de Geldropseweg twee mannen betrapte die bezig waren de voordeur open te maken. Bij de ontdekking vluchtten de mannen. Door een goed signalement kon de gewaarschuwde politie de twee mannen aanhouden. Bij zes andere woningen was ook geprobeerd in te breken. Bij de ramen en deuren zaten inbraaksporen. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Heeze: Vliegtuigje maakt noodlanding
Een sportvliegtuigje met daarin twee personen heeft zaterdag rond 13.30 uur een noodlanding gemaakt op een akker aan de Strabrechtseheideweg. Doordat de akker pas was omgeploegd zakte het vliegtuigje aan de voorkant in de grond en ging over de kop. Het bleef ondersteboven liggen. De twee inzittenden bleven ongedeerd. De Luchtvaartpolitie is ter plaatse geweest. Zij doen het verder onderzoek.

Deurne: Snelheidscontroles
Zaterdag tussen 10.30 en 12.15 uur is op de Milhezerweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 827 passanten reden er 44 te hard. De snelste reed 78 km/u. 50 is toegestaan.

Op de Oude Peelstraat is tussen 13.50 en 16.00 uur gecontroleerd. Hier kwamen 356 voertuigen voorbij de radarapparatuur gereden en 43 bestuurders deden dat te snel. De hoogste snelheid was 124 km/u. Hier mag 80 gereden worden.

Geldrop: Inbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een horecazaak aan de Nieuwendijk. Aan de achterkant is een deur opengebroken. In de horecazaak zijn twee gokkasten opengebroken. Het geld, ongeveer 600,=, is er uit gehaald. Ook de spaarkas is geplunderd. 300,= verdween uit de spaarkas.

Valkenswaard: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Corridor is zaterdag rond 12.15 uur de portemonnee van een 60-jarige Valkenswaardse vrouw gestolen. Zij had de portemonnee in een schoudertas. Bij de kassa bemerkte zij de diefstal. In de portemonnee zaten 525 en pasjes. Met de bankpas is geld gepind, 1500,=.

Waalre: Zakkenrollerij
Een 84-jarige Eindhovense vrouw is zaterdag tussen 13.15 en 13.30 uur bestolen van haar portemonnee. Dat gebeurde in een winkel aan Den Hof. De portemonnee werd uit haar tas gestolen. In de portemonnee zaten een bankpas en 150,=.

Veldhoven: Diefstal auto
Zaterdag tussen 0.15 en 13.00 uur is vanaf de Hermannistraat een blauwe Volkswagen Golf TDI met het kenteken 62-HV-LV gestolen.