Persberichten - 16/04/2003

Roularta: Breekpunt! Nieuw actualiteitsprogramma

Knack en Trends maken televisie op Kanaal Z

Vanaf 19 april start de nieuwe programmareeks Breekpunt! op Kanaal Z. Breekpunt! is het nieuwe actualiteitsmagazine tijdens het weekend van Kanaal Z en start met een eerste reeks gedurende 12 weken waarvan de eerste 5 edities in het teken staan van de verkiezingen.

Breekpunt! wordt samen met de redacties van Knack en Trends gerealiseerd en draagt de ene week als ondertitel Knack op Z en de andere week Trends op Z . Telkens staan politieke, maatschappelijke en sociale themas centraal, binnen een financieel-economische context.

Voor het Knack-luik wordt Rik Van Cauwelaert, hoofdredacteur-directeur van Knack ingezet als moderator samen met Jozef Van Gelder, hoofdredacteur van Kanaal Z. Voor Trends vervoegt Johan Van Overtveldt, chief economist van Trends de Breekpunt!studio. Het nieuwe programma wordt vanuit de redacties van Knack en Trends ondersteund en kan voor een perfecte realisatie rekenen op de professionele begeleiding van de TV collegas van Kanaal Z. We kunnen hier dan ook spreken van een voor het Belgisch medialandschap unieke samenwerking tussen print en TV met belangrijke referenties in het buitenland (cfr. Der Spiegel en Focus die onder hun merk TV programmas maken). Deze nieuwe aanpak en zeker de link met het grote publiek van Knack, past in een verbredingsstrategie van Kanaal Z, met meer kwalitatieve kijkers als doelstelling.

Het nieuwe programma start op 19 april met een verkiezingsdebat tussen Frank Vandenbroucke (SP.A) en Baron Paul Buysse (Bekaert).

Het programma is ook interactief en betrekt de kijkers en lezers bij de behandelde themas. De lancering van Breekpunt! wordt ondersteund met een belangrijke reclamecampagne waarin opgeroepen wordt om n.a.v. het thema concrete vragen naar voor te schuiven. Deze vragen kunnen via Kanaal Z en de koepelsites van Knack en Trends doorgestuurd worden.

Breekpunt! wordt dit weekend op Kanaal Z, in lus uitgezonden, van zaterdag 12.00 uur tot maandag 13.00 uur.

Bron: Roularta
Provider: Euronext Brussels