Stichting TELEAC/NOT TeleScoop Nieuwsbrief


---
Aanstaande zaterdag in TeleScoop Magazine

* Robotvoetbal

* We hebben gewonnen, zijn Europees kampioen. En ook het Wereldkampioenschap ligt binnen handbereik! Geen gewoon voetbal, dat mag duidelijk zijn. Het gaat om robotvoetbal. Ook vorig jaar wonnen we glansrijk. Toch konden de Nederlandse voetbalrobots nog worden verbeterd. Vanaf dit seizoen kunnen ze hun plaats bepalen, zodat ze tenminste weten waar ze in het veld staan.

* Cyberspace Odyssee

* De mens is van oudsher is een cyborg. Maakten we ooit gebruik van stenen om pijlpunten te maken, nu zijn laptops onze hulpmiddelen. Andere tijden andere middelen, maar wel verlijkbaar. Dat zegt althans de Rotterdamse hoogleraar filosofie Jos de Mul in zijn boek Cyberspace Odyssee. Een boek dat op een degelijke filosofische wijze beschrijft hoe de hele samenleving verandert door de opkomst van computer en internet. En om dat goed te begrijpen begint het verhaal in het neolithicum.

* Digitenne van start

* Komende woensdag is het zover, althans in Noord-Holland. Dan gaan de digitale televisieuitzendingen van Digitenne gaan van start. Wat heb je nodig om Digitenne te kunnen ontvangen? En wat krijg je dan?

* Producttest: TV-tunerkaarten

* TV-kaarten voor in de computer worden steeds beter, al blijft het behelpen met het branden van dvd's. Toch kan de pc al worden omgetoverd in een volwaardige videorecorder.

* Circus Blankesteijn: gecodeerde e-mail

* Een brief plak je dicht, want met de inhoud heeft niemand iets te maken. Maar je e-mail stuur je onbeschermd. Herkenbaar? Er zijn oplossingen, zoals PGP. Deze week ontdekte Herbert het programma Izemail, dat het versleutelen een stuk eenvoudiger maakt. TeleScoop Magazine
Uitzending: zaterdag 19 april 2003 17.02 - 18.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.


---

Eerder vandaag in TeleScoop Actueel:

* Opnieuw een anti-spam activist bedreigd.
* Amerikanen overwegen een spamverbod.

* Eindhovense studenten onderzochten Eindhovens universiteitsnetwerk: zo lek als een mandje.
* ITC'ers zijn bereid salaris in te leveren.
* Column: Sjoera Nas.
TeleScoop Actueel
Uitzending: elke woensdag 13.30 - 14.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.