Gemeente Wijk bij Duurstede

Nieuws

Breedband internet

Enige tijd geleden hebben we op de gemeentepagina informatie m.b.t. de mogelijkheden van het breedbandinternet in de gemeente Wijk bij Duurstede geplaatst. Hierbij zouden we de geĂŻnteresseerden op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Inmiddels is via KPN de mogelijkheid van ADSL in kern Wijk bij Duurstede gerealiseerd. Hierbij zijn echter de kernen Langbroek en Cothen niet aangesloten. Er zijn wel andere mogelijkheden buiten KPN om. Hiervan willen wij u graag op de hoogte brengen.
Zo is er de mogelijkheid om via Wireless Fidelity (WiFi) snel te internetten. WiFi betekent 24 uur per dag, 7 dagen per week draadloos internetten tegen een vast maandelijks tarief van EUR 49,00. Snelheid gaat tot 11 Mbit/sec. Bij minimaal 25 inschrijvingen zou WiFi mogelijkheden kunnen bieden voor de twee kernen en het buitengebied van de gemeente. Voor de mogelijkheden voor dit systeem verwijzen wij u naar de site: http://wifi.itslogic.nl

Daarnaast bestaat de mogelijkheid specifiek voor inwoners uit de kernen Langbroek en Cothen om de site: www.ookadsl.nl te bezoeken. Deze site wordt door de internetaanbieders Planet en Het Net gelanceerd om inwoners te helpen die in een gebied wonen waar KPN geen Adsl aanbiedt. Via deze site kunnen mensen woonachtig in dit gebied zich aanmelden. Als genoeg mensen dat doen, maakt KPN de telefooncentrales alsnog geschikt voor het doorgeven van adsl-internet.
De drempel ligt bij 325 aanmeldingen.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om speciaal voor de inwoners van Langbroek om de site www.langbroekookadsl.tk