Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (21/4)

Bergen op Zoom, maandag 21 april 2003

Diefstal auto

BERGEN OP ZOOM: Vermoedelijk op Eerste Paasdag werd een personenauto ontvreemd, die geparkeerd stond aan de Parallelweg. Het betreft een witte Lancia Y10 Fire S6, voorzien van het kenteken XR-41-BR.

Vernieling auto

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van zondag op maandag werd een personenauto, die geparkeerd stond aan de Nicolaas Beetsstraat, beschadigd. De linker buitenspiegel werd van de auto afgetrapt of afgereden, waardoor er ook schade ontstond aan het linkerportier.

Rijden onder invloed

PUTTE: Op de Antwerpsestraatweg werd in de vroege maandagmorgen omstreeks 1.45 uur een 29-jarige automobilist uit Bergen op Zoom gecontroleerd op alcoholgebruik. Na analyse werd vastgesteld dat de man te veel had gedronken (475 ug/l). Er werd hem een rijverbod opgelegd; tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie houdt verdachte aan voor vernieling

PUTTE: Op de Antwerpsestraatweg hoorde een buurtbewoner zondagnacht omstreeks 4.00 uur glasgerinkel en seinde de politie in. Een surveillance ging ter plaatse en constateerde dat een bushokje was vernield. De zijruit was met behulp van een klinker kapot gegooid. Ter plaatse werd als verdachte van de vernieling een 54-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden, die onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd ingesloten op het bureau in Bergen op Zoom. De politie zal een nader onderzoek instellen.

Twee paarden raken vast in drijfzand

OSSENDRECHT: Maandagmiddag omstreeks 14.00 uur raakten twee minderjarige ruitertjes uit Hoogerheide op het afgesloten terrein van een voormalige steenfabriek in Ossendrecht tot hun grote schrik met hun paarden vast in het drijfzand. De meisjes wisten zich uit de voeten te maken, maar konden niet voorkomen dat de twee dieren vast bleven zitten. De brandweer is ter plaatse gegaan om de dieren te bevrijden. De paarden bleven relatief rustig.

Vernieling NS-station

OUDENBOSCH: Een passant meldde zondagmorgen bij de politie dat een drietal ruiten van de fietsenstalling bij het NS-station vermoedelijk door vandalen waren vernield.

Rijden onder invloed

OUD-GASTEL: Op de Gastelseweg werd zondagavond omstreeks 21.45 uur een 54-jarige man uit Roosendaal, als bestuurder van een personenauto, gecontroleerd op alcoholgebruik. De man bleek veel te veel gedronken te hebben (1135 ug/l). De man kreeg een dagvaarding uitgereikt om zich voor de rechter te verantwoorden. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Poging tot inbraak in woning

SINT WILLEBRORD: In de nacht van zondag op maandag werd een poging ondernomen in te breken in een woning in de Nachtegaalstraat. Met behulp van twee tegels werden twee ruiten van de berging vernield. Het is echter niet gelukt binnen te komen.

Voetbalwedstrijd RBC-AZ

ROOSENDAAL: Op zaterdag 19 april werd een 15-jarige jongen, na afloop van de voetbalwedstrijd RBC-AZ op Tussen-de-Markten door circa 20 AZ-supporters dermate mishandeld, dat hij door een dokter behandeld moest worden. De jongen moest onder andere hechtingen in zijn lip aan laten brengen.
Tijdens de wedstrijd werd al een supporter van AZ aangehouden vanwege belediging van een politiefunctionaris en werd een tweetal AZ-supporters aangehouden ter zake het niet-voldoen aan een bevel of vordering.

Bron: Manon Ostendorf