Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-04-2003 Persberichten district Lekstroom, 08.45 uur

Snelheidsduivel aangehouden

NIEUWEGEIN Zaterdagavond heeft de politie een bestuurder aangehouden op de s Gravenhoutseweg in verband met grove overtreding van de snelheidslimiet. Tijdens de surveillance zagen agenten een auto met grote snelheid over de Zandveldseweg rijden in de richting van de s Gravenhoutseweg. De bestuurder, een 26-jarige man uit Nieuwegein, werd aangehouden omdat hij volgens de meting 133 km/u reed waar 70 km/u is toegestaan. Hiervoor is zijn rijbewijs ingevorderd.

Schureninbrekers aangehouden

IJSSELSTEIN Zaterdagochtend zijn drie jongens aangehouden op de Mien Ruysstraat op verdenking van inbraak in diverse schuren. Omstreeks 06. 45 uur kreeg de politie een melding binnen van een aanhouding van een mogelijke inbreker door een bewoner. Een bewoner had gezien dat de jongens aan het inbreken waren. De ter plaatse gekomen agenten konden nog twee inbrekers aanhouden. De jongens in de leeftijd van 14,15 en 16 jaar en allen uit IJsselstein bleken inbrekerswerktuig bij zich te hebben en bleken buit bij zicht te hebben. De inbraken werden gepleegd op de Mien Ruysstraat en de Hendrik Copijnstraat. De jongens zijn naar het politiebureau gebracht.

Man gestoken

IJSSELSTEIN Zondagochtend is een man aangetroffen op het Monitorplein met diverse steekwonden. De politie onderzoekt de toedracht. Omstreeks 06.30 uur trof de politie een bebloede man in een portiek van woningen aan het Monitorplein aan. De man, 24 jaar en afkomstig uit Spanje, is vermoedelijk tussen het centrum en het Monitorplein gestoken. De dader(s) en de toedracht zijn onbekend. De man is naar het Antonius Ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom via telefoonnummer 0900-8844.