Digitale Gemeente Houten

Verbeter de wereld en begin op 22 april: vier EARTH DAY !

zaterdag 19 april 2003 - Bron: Aleid Groothoff

Op 22 april is het Earth Day, Aardedag. Dit jaar zal er ook in Houten aandacht aan worden besteed. We willen het vieren d.m.v. een schoonmaakactie.

Op initiatief van een aantal Earthday-sympathisanten wordt er in Houten op 22 april (de dinsdag na Pasen) zwerfvuil geraapt. We verzamelen om 14 uur en streven ernaar om 16 uur de hoofdgroenzone schoon te hebben. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter het resultaat.

Naast GroenLinks hebben al diverse andere politieke partijen, o.a. CDA, PvdA, Houtens Belang en ChristenUnie, de Milieuclubs van Houten en Scouting Houten hun achterban opgeroepen om mee te doen. Maar IEDEREEN is natuurlijk welkom om een steentje bij te dragen. Zwerfvuil, je kunt je eraan ergeren en een meldpunt bellen, maar het ook gewoon zelf oprapen. Wie weet werkt het aanstekelijk

Voor aanmelding (i.v.m. de hoeveelheid prikstokken en hesjes die de afdeling Openbare Werken zal leveren) en voor de startlokaties , bel: 6372621 of 6372510.
Mailen kan ook: aleid.groothoff@hetnet.nl of hein.schrieken@uni-one.nl

Earth Day
Earth Day is in de jaren zeventig begonnen met een demonstratie van 22 miljoen Amerikanen voor een gezond en duurzaam milieu. Inmiddels wordt wereldwijd op deze dag uiting gegeven aan de behoefte van mensen aan een schoon milieu en een leefbare wereld.
In 1990 werd de eerste internationale Earth Day gevierd. In veel landen oefende deze gebeurtenis druk uit op staatshoofden om deel te nemen aan de Aardetop van de Verenigde Naties over milieu en ontwikkeling in Rio de Janeiro. Die conferentie werd in 1992 gehouden om kwesties zoals klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit aan de orde te stellen.

Meer dan 500 miljoen mensen in 180 landen zetten zich in voor een wereld zonder armoede en hongersnood, zonder vervuilende bedrijven en illegale houtkap. Een wereld waarin mensenrechten gerespecteerd worden.Waarin de globalisering ook kansen biedt voor het arme deel van de wereldbevolking. En een wereld waarin de natuurlijke leefomgeving van dieren en mensen behouden blijft. Kortom: een duurzame(r) en rechtvaardige(r) wereld.

Voor een duurzame wereld moet hard geknokt worden, zelfs in Nederland. Daarom moet Earth Day ook hier gevierd worden. Wereldwijd zetten vele organisaties zich al in om een duurzame samenleving hoger op de politieke agenda te krijgen, maar ook als individuele burgers kunnen wij iets doen! Met een Aardedag-activiteit kunnen we het bewustzijn verspreiden en een kleine, maar waardevolle stap zetten richting bescherming van de aarde.

Doet u mee? Zie voor een overzicht van andere activiteiten www.earthday.nl of bel met 0302399931 (stichting Duurzame Solidariteit).

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).