Ingezonden persbericht


Samenwerking Ingram Micro BV met Allied Telesyn.

INGRAM MICRO VERGROOT AANBOD AAN
NETWERKOPLOSSINGEN EN -SERVICES

Ingram Micro breidt het totaal pakket van end-to-end netwerkoplossingen en media converters uit via partnerovereenkomst met Allied Telesyn

NIEUWEGEIN, 21 april 2003 - Ingram Micro B.V., Nederlands marktleider in full-service distributie van technologieproducten en diensten, levert vanaf vandaag een brede range van nieuwe netwerkproducten en bijbehorende installatie- en onderhoudservices, die het totale netwerkassortiment van Ingram Micro voor de enterprise, MKB en SoHo markt aanzienlijk uitbreidt.

Als reactie op de stijgende vraag naar prijsaantrekkelijke en flexibele netwerkoplossingen, heeft Ingram Micro het assortiment uitgebreid met de volledige productenrange van Allied Telesyn.. De aanvulling op het huidige portfolio , biedt resellers een grotere keuze aan switching-, routing-, wireless producten en netwerkkaarten. Daarnaast kunnen zij nu ook bij Ingram Micro terecht voor media converters, ethernet extenders en -tranceivers.

In de distributieovereenkomst is tevens opgenomen dat Ingram Micro de installatie- en overige servicewerkzaamheden gaat uitvoeren voor Allied Telesyn. Ingram Micro zal dit service-aanbod zowel in Nederland, als in Belgie aanbieden. Ingram Micro Belgie is door de overname van distributeur SDB reeds enkele maanden actief met de distributie van Allied Telesyn producten.

"Onze netwerkresellers profiteren door de overeenkomst met Allied Telesyn direct van een breder portfolio, alsmede van een uitgebreid, direct operationeel, dienstenaanbod. Het is juist deze combinatie die hen in staat snel nieuwe, kosteneffectieve en toekomstvaste netwerkoplossingen toe te voegen aan hun assortiment, inclusief alle margeverhogende installatie-, en onderhoudswerkzaamheden gecompleteerd met eventueel gewenste opleidingen op deze gebieden", aldus Eric Segers, Managing Director van Ingram Micro.

Stefan Fontadini, Director Benelux van Allied Telesyn zegt over de nieuwe samenwerking : 'de snelle groei (vorig jaar meer dan 22%) die wij momenteel doormaken vereist een breed bereik naar alle resellers. Ingram Micro biedt ons enerzijds de combinatie van logistieke expertise en telefonische en onsite technische support, en anderzijds de nodige resellerbreedte.

Over Ingram Micro Inc.
Ingram Micro Inc. is 's werelds grootste aanbieder van technologieproducten en supply chain management diensten. Met een omzet van meer dan 22.4 miljard dollar in boekjaar 2002 brengt het bedrijf op de beste manier technologie van de mensen die het maken, naar de mensen die het gebruiken. Bezoek www.ingrammicro. nl / www.ingrammicro-europress.com .

Met vriendelijke groet,
INGRAM MICRO B.V.

Anja Breunis
Marcom Manager
Tel.: (030) 246 40 01, Ext. nr. 4402
Fax: (030) 246 54 02


-----