Productschap Wijn

Nieuws

Lancering campagne Alsace & Aspergers

P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 22 april 2003

Lancering campagne Alsace & Asperges

Alsace en Asperges horen bij elkaar. Dat werd duidelijk op 17 april jl. in de Kunsthal in Rotterdam tijdens de opening van het aspergeseizoen. Op die datum werd de tentoonstelling Aspergeschalen 1850-1950; culinair design officieel door Mies Bouwman geopend en werd het startschot gegeven van het nieuwe aspergeseizoen. Vins dAlsace maakte van deze gelegenheid gebruik door haar campagne Alsace & Asperges te lanceren.

Alsace & Asperges
Al jaren is de combinatie Alsace & Asperges een groot succes. En niet zonder reden, want een Pinot Blanc is tenslotte dé perfecte begeleider van asperges. Dat werd de 17e april ook weer eens aangetoond. Tijdens het asperge amuse diner dat door restaurant De Hamert werd verzorgd, mocht de Pinot Blanc dan ook niet ontbreken. Dit jaar werd de Pinot Blanc van Domaine Rieflé uitgekozen tot aspergewijn van het jaar. Een verfrissende, ronde wijn die zich daardoor uitstekend leent om bij diverse aspergegerechten gedronken te worden.

Asperge ambassadeur
Cees Helder van restaurant Parkheuvel werd dit jaar door Stichting Dubbel A uitgeroepen tot asperge ambassadeur. Hij kreeg tijdens de opening het eerste kistje Dubbel A-asperges uitgereikt samen met een magnum Pinot Blanc.