Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-04-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.50 uur

Auto te water

AMERSFOORT In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 april raakte een automobilist met zijn auto te water.

Even na middernacht reed een 21-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg over de Ariane, komende uit de richting van de Ruimtevaart. Vermoedelijk door het verkeerd inschatten van een haakse bocht, raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. Hij botste aan de linkerzijde van de weg tegen een boom en belandde vervolgens in het water. De Bunschoter raakte niet gewond en kon op eigen kracht uit het voertuig komen.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de man naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 590 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding tussen fietsers

AMERSFOORT Op maandag 21 april raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een fietser.

Rond 17.40 uur reed een 14-jarige jongen uit Amersfoort met zijn fiets over de Hogesteeg. Op de kruising met de Calveenseweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 70-jarige fietsster uit Amersfoort. Zij probeerde de jongen nog te ontwijken, maar dat mislukte, met een aanrijding tot gevolg. Door de aanrijding kwam de vrouw ten val.

De vrouw is met heupklachten en pijn aan haar linkerbeen per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis gebracht.