Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

22-04-2003
Te weinig huizen statushouders

Zaterdag 19 april 2003 - De gemeenten Alphen-Chaam, Zundert en Baarle-Nassau hebben volgens de provincie Noord-Brabant te weinig woonruimte beschikbaar gesteld voor toegelaten asielzoekers (statushouders). De provincie Noord-Brabant kondigt scherper toezicht aan op naleving van de regels.

Zundert moet op basis van de regels woonruimte realiseren voor 102 statushouders. Tot nu toe heeft de gemeente huizen beschikbaar voor 84 statushouders. Dat is 82 procent van wat er moet worden gerealiseerd in deze gemeente.

Baarle-Nassau moet 47 statushouders woonruimte bieden. Tot nu zijn er daarvan 39 gerealiseerd, oftewel 83 procent.

Alphen-Chaam moet op basis van de richtlijnen 68 statushouders onderbrengen in woningen. Van dat aantal zijn er tot nu toe 56 gerealiseerd, oftewel 82 procent. Een woordvoerder kon gisteren niet vertellen hoe deze gemeente denkt de achterstand, die volgens de provincie bestaat, in te lopen.

Andere gemeenten
De drie genoemde gemeenten lopen wel uit de pas met gestelde richtlijnen, maar niet met veel andere gemeenten in de provincie. Volgens een persbericht van de provincie is er in 37 gemeenten sprake van een achterstand. De opvang ligt in slechts elf gemeenten op schema. Alle drie de gemeenten krijgen van de provincie een brief met de eis aan te geven wanneer en hoe de achterstand wordt ingelopen.