Actueel

Twee jaar cel en tbs voor poging tot moord op moeder en ontvoering baby

Bron: Rechtbank Alkmaar

Datum actualiteit: 22-04-2003

Een vrouw heeft zich schuldig gemaakt aan poging tot moord teneinde het één week oude kind van het slachtoffer te ontvoeren en te laten doorgaan voor haar eigen kind. Op deze wijze kon de vrouw de door haarzelf volgehouden schijnwerkelijkheid van een vergevorderde zwangerschap in stand houden. Het uit de weg ruimen van de moeder van de baby vormde de laatste schakel in de keten van voorbereidingshandelingen die tot het bemachtigen van een kind moesten leiden.
De rechtbank acht de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar. Omdat de kans op herhaling aanzienlijk is, gelast de rechtbank terbeschikkingstelling en verpleging van overheidswege. De vrouw wordt daarnaast veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met aftrek van voorlopige hechtenis. Ook moet zij drieduizend euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF7589

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=11546&i=&ti= http://www.rechtspraak.nl/act...id=11546&i=1&ti=3 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=11546&i=&ti= .