Ingezonden persbericht

Persbericht

TMF Awards 2003 overtreft alle interactieve successen

Almere, 22 april 2003 - In een uitverkocht Ahoy' Rotterdam vond afgelopen zaterdag de uitreiking van de TMF Awards plaats. De speciaal voor de TMF Awards in het leven geroepen website www.tmfawards.nl heeft tijdens het afgelopen weekend weer een recordaantal bezoekers getrokken. De infrastructuur en hosting voor alle internetactiviteiten rondom dit evenement zijn verzorgd door XB Networks.

Op de site van de TMF Awards werden naast alle nieuwsfeiten verschillende live video-streams aangeboden. De populairste video-streams waren chatbeelden die door bijna 15.000 geïnteresseerden werden bezocht. Terwijl de uitzending op televisie in volle gang was werd de live tv-stream bekeken door een kleine 10.000 bezoekers.

Tijdens de uitzending van de TMF Awards hebben in de VIP chat-box bijna 25.000 chat-sessies plaatsgevonden. ID-members en bezoekers van de site kregen de kans om met een VIP, onder wie VJ's en artiesten, te kunnen chatten. De succesvolle Artist Chat was zowel via televisie als internet te volgen. Gedurende de voorbereiding van het evenement trok de site meer dan 10.000 verschillende bezoekers die in totaal bijna 60.000 keer een kijkje achter de schermen namen.

Volgens Erik van Laar, algemeen directeur van XB Networks, heeft XB Networks met de site www.tmfawards.nl bewezen dat haar netwerk zware belastingen moeiteloos kan opvangen. "Het recordaantal bezoekers dat de site heeft weten te trekken, laat zien dat televisie en internet elkaar versterken," aldus Erik van Laar, "Tegelijkertijd vraagt een initiatief als dit om een sterk schaalbare en stabiele infrastructuur die kan omgaan met sterk wisselende belastingen en een grote variëteit in toepassingen, zoals chat en video-streaming. Dit jaar hebben we voor het eerst ons netwerk gebruikt om de beelden vanuit Ahoy naar de studio in Bussum te transporteren. Zo hebben we het mogelijk gemaakt om de Artist Chat in Rotterdam live op televisie uit te zenden. Wij kijken terug op een sterke technische prestatie, die onderstreept dat de professionaliteit van onze medewerkers en het netwerk van XB Networks zich bij uitstek lenen voor deze interactieve activiteiten."

Het succes van de site past in de strategie van MTV Europe - de eigenaar van TMF - om van TMF een toonaangevend interactief platform te maken. Joris van Heukelom, Director Content & Marketing bij MTV Networks Benelux, ziet in de grote belangstelling het bewijs dat de keus om van TMF een interactief platform te maken, een juiste is. "Televisie en internet versterken elkaar. Gelijk met het starten van de live uitzending om 18:00 uur steeg het internetverkeer exponentieel. Met nog meer unieke bezoekers aan de site dan de voorgaande jaren, zijn de TMF Awards 2003 voor ons een doorslaand succes."

###

Over XB Networks
XB Networks is een ervaren leverancier van breedbanddatacommunicatie en richt zich vooral op kleine en middelgrote bedrijven. Omdat bedrijven vragen om een werkende voorziening voor hun datacommunicatie, levert XB Networks complete diensten. Dat betekent installatie op locatie, bandbreedte, monitoring en beheer. Doordat XB Networks volledig leverancieronafhankelijk is, kan het bedrijf in geheel Nederland diensten aanbieden en zijn klanten continuïteit garanderen. Samen met de klant bepaalt XB Networks de oplossing en bijbehorende diensten. Het portfolio omvat samengevat: complete IP VPN's met telewerkoplossingen, Access-diensten (inbelverbindingen, DSL, Leased Lines en glasvezelverbindingen), Hosting en Co-locatie. XB Networks onderscheidt zich door korte communicatielijnen, een persoonlijke benadering en optimale serviceafspraken. Deze afspraken legt XB Networks vast in Service Level Agreements, zodat de klant weet wat er verwacht kan worden.



Ingezonden persbericht