CDA

CDA
22-04-03
Verkennende gesprekken informateurs met beoogde coalitiepartijen

De informateurs Hoekstra en Korthals Altes hebben op de ochtend van dinsdag 22 april bilateraal gesproken met de onderhandelaars van het CDA en de VVD. Daarnaast is door de informateurs bilateraal gesproken met de verschillende partijen die in aanmerking komen om als derde partij deel te nemen aan de coalitiebesprekingen voor een te vormen kabinet: D66, LPF, CU en SGP.

Aansluitend op deze gesprekken heeft LPF-leider Mat Herben aangegeven dat zijn partij op dit moment niet in aanmerking komt voor deelname aan de kabinetsonderhandelingen. Hierbij gaf Herben aan dat het CDA en de VVD eerst met andere partijen zouden moeten gaan onderhandelen, maar sloot niet uit dat de LPF in een later stadium wel bereid zou zijn deel te nemen aan coalitiebesprekingen.

In de loop van de middag en avond zullen de informateurs drie oriënterende gesprekken voeren met het CDA en de VVD. Bij deze gesprekken zullen achtereenvolgend D66, CU en SGP aanschuiven. Hierbij zal vooral worden ingegaan op de planning en de agenda voor de komende dagen en zal worden geïnventariseerd welke onderwerpen aan de orde zullen moeten komen. Inhoudelijk zal op dit moment nog niet over deze onderwerpen worden gesproken of onderhandeld.