Provincie Limburg

Intentieovereenkomst aanleg hoogwatergeul Lomm (107) Vandaag tekenen de Provincie Limburg, de gemeente Arcen en Velden en De Maaswerken de intentieovereenkomst inzake hoogwatergeul Lomm en ruimtelijke ontwikkeling Lomm en omgeving. In die overeenkomst spreken de drie partijen af dat zij in goed overleg en zoveel mogelijk in gezamenlijkheid de benodigde voorbereidingen treffen voor de aanleg van de hoogwatergeul. Bovendien wordt de samenwerking nu uitgebreider dan alleen voor de hoogwatergeul: de drie partijen starten samen een experiment dat moet leiden tot extra natuurontwikkeling en een verbetering van de leefbaarheid van Lomm. Naast de hoogwatergeul gaat het dan bijvoorbeeld ook over een verruiming van het contingent woningen dat de gemeente in Lomm kan bouwen en over de revitalisering van het bedrijventerrein Spikweien.

Betrokken partijen zijn tevreden dat de intentieverklaring juist nu ondertekend wordt: er staat op korte termijn een aantal voorbereidende werkzaamheden op de agenda. Werkzaamheden die voor een deel ook in het veld zichtbaar zijn. Zo wordt medio mei gestart met een grootschalig archeologisch onderzoek in het gebied waar de hoogwatergeul is gepland. Bovendien ligt komende weken de Startnotitie voor de Inrichtings-MER voor de hoogwatergeul ter inzage voor inspraak. Nu de voorbereidingen van de aanleg in een stroomversnelling komen, is het goed dat betrokken overheden duidelijk laten blijken dat we samen de schouders eronder zetten om op een zo verantwoord mogelijke manier dit project van de grond te krijgen. Waarbij iedereen zijn eigen taken en verantwoordelijkheden houdt, aldus burgemeester Tans van Arcen en Velden.

De ondertekening vindt vanmiddag in het Gouvernement te Maastricht plaats. Namens de Provincie tekent Gouverneur van Voorst tot Voorst, namens de gemeente Arcen en Velden burgemeester Tans en namens De Maaswerken projectdirecteur Bijlsma.
22-4-2003 16:43