GroenLinks


-

Allerlei activiteiten op Earthday 22 april

16 april 2003

Op dinsdag 22 april aanstaande is het Earth Day, de internationale actiedag voor een schone, duurzame en rechtvaardige wereld. In Nederland zijn Stichting Duurzame Solidariteit (SDS) en GroenLinks de motor achter deze dag.

Zo organiseert SDS op 22 april van 14.45 tot 16.45 uur in Stadskasteel Oudaen te Utrecht de eerste Earth Day-lezing. Deze wordt gegeven door Hilary French van het World Watch Institute. Bij de ambassades van de VS, de Russische Federatie en Australië wordt samen met GroenLinkse Kamerleden actie gevoerd om deze landen te bewegen het Kyoto-verdrag (voor minder CO2-uitstoot) te ondertekenen. Op verschillende plekken in het land voeren afdelingen van GroenLinks actie en de GroenLinkse jongerenorganisatie DWARS is actief met een zogeheten 'Toetsfabriek' in Utrecht.

Earthday-lezing
Hilary French (senior researcher en directeur Global Governance Project van het World Watch Institute te Washington) zal de Earth Day-lezing uitspreken met globalisering en duurzame ontwikkeling als thema. Het World Watch Institute is een internationaal gerenommeerd Instituut op het gebied van het milieu en duurzame ontwikkeling. Het Instituut is met name bekend door het 'State of the World- rapport' dat jaarlijks wordt uitgebracht. Vragen die tijdens de lezing naar voren zullen komen zijn: vormt globalisering een bedreiging voor duurzame ontwikkeling? Wat zijn de kansen en bedreigingen van globalisering voor het milieu en het Zuiden. Wat is de invloed van de oorlog in Irak op globalisering en duurzame ontwikkeling?

Meer informatie over de lezing, het complete programma en achtergrondinformatie over Hilary French is te vinden op www.earthday.nl. Daar is ook informatie over de andere activiteiten te vinden.


-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl