CAESAR VIA NOVA

Jaarcijfers 2002 Caesar Groep: Positief resultaat, Omzet daalt

Jaarcijfers Caesar Groep 2002
BEDRIJFSRESULTAAT POSITIEF, OMZET DAALT

Utrecht, 22 april 2003

ICT-onderneming Caesar Groep uit Utrecht maakt haar jaarcijfers bekend in het financiële jaarbericht over 2002. De bruto toegevoegde waarde daalde met 17% naar Euro 22.797 mille en resulteerde in een bedrijfsresultaat van Euro 114 mille positief. Directeur Hans van der Kooij: 'Het afgelopen jaar was voor de hele economie, en vooral voor de ICT, ronduit slecht. Ook de Caesar Groep is voor het eerst in haar tien-jarig bestaan niet gegroeid. Ondanks de omzetdaling, is ons bedrijfsresultaat nog net positief. Mede door onze solide balans hebben we - in tegenstelling tot veel bedrijven om ons heen - onze continuïteit gewaarborgd.'

De omzetdaling is vooral te wijten aan teruglopende opdrachten bij bestaande klanten, die hun investeringen tot het hoogst noodzakelijke beperkten. Ondanks de tegenwerkende economie heeft de Caesar Groep nog wel een groot aantal nieuwe klanten verworven, waardoor het omzetverlies beperkt bleef tot -17%. Bovendien heeft Caesar door de acquisitie van Progress(r)-specialist Vitalogic in 2002 wel een groei in marktaandeel gerealiseerd in de Progress-markt. Door het samenvoegen van Vitalogic met Caesar Propago is Caesar Vitalogic Progress-marktleider in de Benelux.

Herijking strategie: van lasten naar lusten
Het afgelopen jaar heeft de Caesar Groep gebruikt om zich te bezinnen op de toekomst. Al vanaf de oprichting in 1993 volgt de Caesar Groep de strategie van operational excellence . Procesoptimalisatie, kwaliteit en kostenbeheersing zijn hierin belangrijke kenmerken. De hieruit voortvloeiende gunstige tarieven hebben Caesar altijd tot een aantrekkelijke ICT-partner gemaakt. Maar dit onderscheidende vermogen is inmiddels gedevalueerd. Daarom vindt er nu een herijking plaats. Hans van der Kooij: 'Opdrachtgevers willen maar twee dingen: verhoging van de ICT-lusten, dus meer rendement in geld, efficiency en informatievoorziening, en verlaging van de ICT-lasten, dus lagere kosten. Met onze expertise en ervaring zijn wij in staat ervoor te zorgen dat klanten ICT daadwerkelijk gaan gebruiken om hun eigen productiviteit te verhogen. Dat is ook de richting voor onze visie voor de komende vijf jaar.'

Vooruitzicht: omzetgroei in 2003
De Caesar Groep verwacht dat de economie in 2003 nog niet zal aantrekken en dat opdrachtgevers nog steeds terughoudend blijven in hun ICT-investeringen. Toch voorspelt Caesar op basis van de resultaten van de afgelopen vijf kwartalen voor 2003 wel een omzetgroei. Zij denkt dit vooral te realiseren door de succesvolle integratie van Vitalogic en door zich meer toe te leggen op outsourcingsprojecten, één van de deelmarkten die juist groeit.


---

---

De Caesar Groep
De Caesar Groep is in 1993 opgericht en gevestigd in Utrecht. De Caesar Groep bestaat uit tien ICT-ondernemingen, elk met een eigen specialisme. Er werken ca. 400 medewerkers. Het gemeenschappelijk element is de strategie van operational excellence: 'het optimaliseren van de bedrijfsprocessen met als doel het aanbieden van een niet te evenaren combinatie van kwaliteit, prijs en duidelijkheid'. Kortom: meer met minder doen!

Conform deze strategie besteedt de Caesar Groep veel aandacht aan groei, personeelsbeleid en kwaliteit.
Wat feiten op een rij:

- Caesar Groep werd uitgeroepen tot het snelst groeiende middenbedrijf (1997)

- Uit handen van het INK ontvangt Caesar de Nederlandse Kwaliteitsonderscheiding (1998)

- Oprichter Hans van der Kooij wordt Manager van het Jaar 1999 (2000)

- In het boek 'De beste ICT-bedrijven om voor te werken' komt de Caesar Groep voor op de tweede plaats (2000-2003)
- Caesar is één van de 100 krachtigste ICT-bedrijven in Nederland, volgens onderzoek van vakblad Computable (2002)


- EINDE BERICHT -