Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Neef opent cultuurroute Alkmaar-Haarlem Haarlem, 22 april - Op donderdag 24 april aanstaande opent cultuur-gedeputeerde Enno Neef samen met burgemeester Marie van Rossen de cultuurmanifestatie "Land in Zicht". Het programma vangt om 14.00 uur aan in theater De Vest in Alkmaar.

"Land in Zicht" is tot stand gekomen met financiële steun van de provincie Noord-Holland in het kader van het Actieplan Cultuurbereik. Het Actieplan Cultuurbereik is een initiatief van het ministerie van OC&W om in samenwerking met provincies en gemeenten meer mensen én nieuwe groepen met kunst en cultuur te laten kennismaken. Zowel het rijk als de provincies stellen hiervoor extra financiële middelen ter beschikking.

"Land in Zicht" vindt plaats van 24 april tot en met 14 september 2003 in de regio Kennemerland. Doel van dit evenement is op een verrassende wijze aandacht vragen voor het landschap. Er werken zon 40 organisaties uit Kennemerland aan mee, waaronder musea, kunstenaarscentra en natuurorganisaties. Zij zetten hun deuren open en organiseren tentoonstellingen, workshops, rondleidingen en bijzondere fiets- en wandelroutes rondom het thema landschap. Hierbij wordt aandacht besteed aan zowel de geschiedenis van als het huidige en toekomstige landschap.

Inlichtingen: Joke Lenten, afdeling ZWC, tel. (023) 514 36 84 Inlichtingen voor de pers: Marieke Ottevanger, tel. (023) 514 40 07

Marieke Ottevanger 22-4-2003 16:06:00