Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-04-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.25 uur

Overval op winkel

HARMELEN- Dinsdagavond is een winkel aan de Dorpsstraat overvallen. Omstreeks 18.20 uur kwam een man een winkel aan de Dorpsstraat binnen en heeft na een lichte worsteling een aantal goederen meegenomen.

Van de man is het volgende signalement bekend: getinte man van ongeveer 30 jaar oud, zwart haar en de man droeg een zogenaamde houthakkersblouse. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hun contact op te nemen met district Rijn & Venen, telnr.: 0900-8844

Fietser rijdt tegen vrachtwagen

WAVERVEEN- Dinsdagavond is een fietser in botsing gekomen met een aanhanger van een vrachtwagen. Rond 20.15 uur fietste de wielrenner over de Hoofdweg, komende uit de richting van Waverveen. Op de Hoofdweg stond rechts van de weg een vrachtwagen met aanhanger geparkeerd.

Doordat de wielrenner waarschijnlijk voorover gebogen op zijn fiets zat, zag hij de aanhanger te laat en reed er tegen aan. De 43-jarige wielrenner kon zich niets meer van het ongeval herinneren en is met letsel aan zijn rug en nek naar het ziekenhuis vervoerd.

Wandelstok van oude vrouw afgepakt

MAARSSEN- Dinsdag is een jongen opgepakt nadat hij een wandelstok van een oude vrouw had weggenomen. Omstreeks 17.45 uur liepen agenten over het Bisonspoor en zagen een jongen bij een oude vrouw in een scootmobiel staan. Ze vertrouwden het niet helemaal en bleven even staan kijken.

Op het moment dat de vrouw uit de scootmobiel stapte, ging de jongen er inzitten en begon met de bediening begon te spelen. Op dat moment liep een andere vrouw langs, die de jongen aansprak, waarna hij uit de scootmobiel stapte. Vervolgens pakte de 10-jarige jongen uit Maarssen de wandelstok van de vrouw en ging er vandoor. De agenten konden hem verderop het Bisonspoor aanhouden en hebben hem meegenomen naar het bureau.

Vernielingen gepleegd

VINKEVEEN- Vrijdag 18 april zijn er op diverse plekken op de Plevierenlaan vernielingen gepleegd. Er zijn verschillende schuifdeuren vernield, ruiten ingeslagen en een prullenbak is in de brand gestoken. De politie zoekt mensen die getuige zijn van deze vernielingen en roept hun op zich te melden bij de politie district Rijn & Venen, telnr.: 0900-8844