Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-04-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.10 uur

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- In de nacht van dinsdag op woensdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Een 34-jarige man uit Veenendaal werd omstreeks 00.45 uur aangehouden op de Achterkerkstraat.

Agenten zagen de man rijden en besloten hem te controleren op alcoholgebruik. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 235 ug/l in zijn lichaam had. Daar de man al eerder is aangehouden voor rijden onder invloed, kreeg de man geen bekeuring van 190 Euro, maar is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding auto met brommer

ELST- Dinsdagmiddag vond een aanrijding plaats waarbij een bromfietser gewond raakte. Omstreeks 15.15 uur reed een 38-jarige automobilist uit Elst op de Rijksstraatweg, komende uit de richting Amerongen. Op een gegeven moment wilde hij rechts afslaan, daarbij gaf hij een 17-jarige bromfietser uit Goes, die op het naastgelegen fietspad reed, geen voorrang. Hierdoor ontstond een aanrijding.

Als gevolg van het ongeval liep het slachtoffer licht letsel op aan zijn hoofd en rug en hij had enkele schaafwonden. De schaafwonden konden ter plekke door ambulancepersoneel behandeld worden en de jongen hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.