STICHTING LEASEVERLIES

Stichtingen Leaseverlies en Eegalease onder Raad van Toezicht


- Persbericht -

Onafhankelijk toezicht op stichtingen bewaakt de integriteit:
Den Haag, 23 april 2003 - De stichtingen Leaseverlies en Eegalease, die opkomen voor de belangen van gedupeerde
effectenleasecontractanten, hebben een onafhankelijke Raad van Toezicht in het leven geroepen waaraan de bestuurders van de stichtingen verantwoording zullen afleggen. Ook verleent de Raad zowel gevraagd als ongevraagd advies aan beide stichtingen.

De leden van de Raad van Toezicht zijn mr. M.R. Wijnholt, voorzitter, mevrouw mr. E.M. Dil-Stork, mr. H.E. Koning, prof. L.C. van Zutphen en prof. mr. G. van Solinge.

De heer Wijnholt is oud lid van de Raad van State I.B.D. en oud-President van de Rechtbank te Den Haag.

Mevrouw J. Dil-Stork is oud-President van de Rechtbank te Den Haag en oud-hoofd van de juridische dienst van de Consumentenbond.

De heer Koning was onder meer Staatssecretaris van Financiën en President van de Rekenkamer.

Prof. Van Zutphen is oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van Coopers & Lybrand in Nederland en Emeritus hoogleraar Accountancy aan de V.U. te Amsterdam. Hij bekleedde diverse commissariaten, onder meer bij De Nederlandsche Bank.

Prof. Van Solinge is hoogleraar ondernemingsrecht aan de K.U. te Nijmegen en directeur van het Van der Heijden Instituut. Hij is tevens lid van de Commissie Openbare Biedingen van de AFM.

Transparantie
Het bestuur van de stichtingen Leaseverlies en Eegalease is tot de aanstelling van een Raad van Toezicht overgegaan in het kader van het streven naar maximale transparantie. 'Het afleggen van verantwoording is uiteraard ook voor onze stichtingen de gewoonste zaak van de wereld. Het is onze bestuurlijke plicht naar de mensen die wij vertegenwoordigen om onafhankelijk toezicht op de financiële en organisatorische gang van zaken te waarborgen,' aldus mr. Hooft Graafland, voorzitter van beide stichtingen. 'Wij prijzen ons gelukkig dat mensen van dit formaat zitting hebben willen nemen in de Raad van Toezicht. Hun achtergrond en expertise staan garant voor een optimaal toezicht op al ons handelen.'