BedrijfsautoRAI

23-04-2003

Nieuwe DAF FAC CF85 voor Kors Hoogwerksystemen

Een nieuwe DAF FAC CF85 met een open laadbak en unieke opbouw voor het vervoer van hoogwerksystemen is de nieuwste aanwinst van Kors Hoogwerksystemen B.V. uit Willemsoord. De nieuwe DAF-truck werd geleverd door DAF-dealer Cosmo Trucks Heerenveen.

De officiële overhandiging vond recentelijk plaats in Willemsoord, waar directeur-eigenaar van Kors Hoogwerksystemen B.V., de heer J.J. Kors, samen met zijn echtgenote, mevrouw E.A. Kors, de truck in ontvangst nam uit handen van de heer L. Bron van Cosmo Trucks Heerenveen.

Kors Hoogwerksystemen B.V.
Kors Hoogwerksystemen B.V. houdt zich bezig met de verkoop en verhuur van hoogwerksystemen in de breedste zin des woords. Voor het verhuurgedeelte heeft Kors Hoogwerksystemen B.V. de beschikking over niet minder dan 100 hoogwerkers. De systemen worden gehuurd door bedrijven in de meest uiteenlopende branches waaronder staalbouwbedrijven, installatiebedrijven, schildersbedrijven etc. Daarnaast heeft Kors Hoogwerksystemen B.V. een aantal dealerschappen voor de verkoop van diverse gerenommeerde merken. Momenteel werken er bij Kors Hoogwerksystemen B.V. 17 mensen. De nieuwe DAF zal worden ingezet voor het transporteren van de diverse hoogwerksystemen en 10 ton meter torenkranen op rupsonderstel en banden, die zonder hijsbewijs mogen worden bediend.

DAF maakt het mogelijk
De keuze voor DAF was voor Kors Hoogwerksystemen B.V. eenvoudig. Directeur-eigenaar J.J. Kors vertelt dat alleen DAF aan zijn specifieke wensen tegemoet kon komen. Ik wilde een 9-tons voorasser en die kon alleen DAF mij leveren. Bovendien heeft de truck een aslastcompensatiesysteem dat ervoor zorgt dat beide voorassen altijd evenveel worden belast. Wat ook bijzonder is aan het voertuig zijn de vier heftafels in de vloer, waardoor ook onze grootste hoogwerkers en torenkranen niet boven de maximaal toegestane vervoershoogte uitkomen. De begeleiding die ik bij alles van DAF-dealer Cosmo Trucks Heerenveen heb gekregen was erg goed.