Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (23/4)

Bergen op Zoom woensdag 23 april 2003

Inbraak auto`s

STEENBERGEN: In de nacht van dinsdag op woensdag is er in een aantal geparkeerde auto`s ingebroken. De werkwijze was telkens hetzelfde. Met grof geweld zijn portieren met behulp van een breekijzer en spierkracht dusdanig omgebogen dat de dader in de auto kon komen. De buit bestaat voornamelijk uit de autoradio-/CD-spelers. De personenauto`s stonden geparkeerd op het Elzeplein, Berkepad, Koudenberg, Duivenvoorde, de Koeveringsedijk en de Acacialaan. De politie gaat ervan uit dat dit het werk van dezelfde dader(s) is.

Vernielingen aan basisschool de Aanloop

BERGEN OP ZOOM: Bij een basisschool in de Frederik Maystraat zijn in het Paasweekend meerdere vernielingen aangericht. Een buitenkraan is van de gevel gedraaid, waardoor het schoolplein onder water liep. Tevens is op meerdere plaatsen graffiti aangebracht in de vorm van hakenkruizen. Een tweetal uit de school ontvreemde stoelen is in het water van de ganzevijver aangetroffen. Een medewerker van de school heeft aangifte gedaan bij de politie. De wijkagent heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN: Woensdag is door het team Halsteren / Bergen op Zoom Noord, op meerdere locaties een verkeerscontrole gehouden. Twaalf automobilisten kregen een bekeuring. De bekeuringen hadden betrekking op het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, het voeren van een onjuiste kentekenplaat op de aanhangwagen en onverzekerd en ongekeurd rijden.

Vernieling containers

BERGEN OP ZOOM: Op het Gouvernementsplein zijn een 16-jarige inwoner uit Bergen op Zoom en een evenees 16-jarige inwoner uit Nieuwegein aangehouden. Het tweetal heeft dinsdagavond een drietal containers omvergegooid waardoor deze zijn beschadigd. Een getuige kon een goed signalement van de mannen geven aan de politie. De politie trof de twee mannen korte tijd later in de Wouwsestraat aan. De Bergenaar is doorverwezen naar Bureau Halt. Tegen de jongen uit Nieuwegein wordt een proces-verbaal opgemaakt. Voor hem was het niet de eerste keer dat hij met de politie in aanraking kwam.

Inbraak in schuurtjes

BERGEN OP ZOOM: In een garagecomplex in de Zuidwestsingel zijn dinsdagnacht 12 schuurtjes opengebroken. De dader heeft met brute kracht de deuren opengetrokken waardoor alle sloten vernield zijn. Van een personenauto die in een garage stond is een ruit ingeslagen en aan een andere auto is schade ontstaan. De daders zijn vermoedelijk via de lift en het trappenhuis weggekomen. Het is bij de politie nog onbekend of er spullen zijn gestolen.

Scooterbestuurder omver geduwd

PUTTE: Een 16-jarige jongen uit Huijbergen heeft dinsdag aangifte gedaan van zware mishandeling. De jongen reed maandagochtend om 05.30 uur over de Antwerpsestraat in Putte. Daar werd hij ingehaald door een andere scooter, waarop 2 jongens zaten. Door een van deze jongens werd tegen het stuur van de scooter van de Huijbergenaar geduwd, waardoor de Huijbergenaar zwaar ten val kwam. Beide jongens verlieten de plaats van het ongeval zonder zich te bekommeren over de toestand van de jongeman.
De jongen heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een duimbreuk, kneuzingen en enkele schaafwonden. Zijn scooter, helm, kleding en mobiele telefoon zijn zwaar beschadigd. Het totale schadebedrag is nog niet bekend. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Een 12 -jarig meisje uit Roosendaal heeft dinsdagmiddag geprobeerd een sieraad uit een winkel op het Roselaarplein mee te nemen zonder te betalen. Bij het verlaten van de winkel is het meisje door een beveiligingsbeambte aangehouden. Daarna is zij overgedragen aan de politie. Na verhoor op het politiebureau is ze doorverwezen naar Bureau Halt.

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL: In een andere winkel op het Roselaarplein heeft een 67-jarige inwoner uit Roosendaal geprobeerd dierenvoeding zonder deze te betalen mee te nemen. De vrouw had een grote hoeveelheid kattenvoer in haar tas gestopt. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Woninginbraak

ROOSENDAAL: Dinsdag heeft een 36-jarige bewoner van een flat in de Jan Vermeerlaan aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning. De benadeelde vermoed dat de dader tijdens zijn afwezigheid binnen is gekomen via een openstaand raam aan de achterzijde van de woning. De diefstal is maandagmiddag gepleegd. Uit de woning is een mobiele telefoon gestolen.

Diefstal vanuit een bedrijf

ROOSENDAAL: Dinsdagochtend heeft een winkelier uit de Molenstraat een vervelende ontdekking gedaan. Er was via de achterzijde van zijn winkelpand ingebroken. Dit is gebeurd tussen zondagavond en dinsdagochtend. De dader heeft een ruit van de achterdeur ingeslagen om binnen te komen. Uit de winkel is een laptop gestolen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Bron: Henk Snepvangers