Ingezonden persbericht

CSK Food Enrichment BV wint Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2002

CSK Food Enrichment BV uit Leeuwarden is dinsdagavond 22 april uitgeroepen tot winnaar van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2002. De jury roemde directeur Paul Visschedijk met name om zijn drang tot innovatie.

In Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden vond dinsdag 22 april de finale plaats van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2002. Dit jaar waren ruim 30 ondernemingen aangemeld. Hiervan waren drie genomineerd voor de titel, te weten de ITBB Groep BV uit Heerenveen, CSK Food Enrichment BV uit Leeuwarden en MOKO Bouw BV uit Heerenveen.

De drie genomineerden werden, tijdens een avondvullend programma ten overstaan van 260 gasten, door de jury nader ondervraagd. Tevens presenteerden zij zich aan het publiek door middel van zelfgemaakte videofilmpjes van hun bedrijf.

Juryvoorzitter Gerard van Klaveren, gedeputeerde economische zaken provincie Fryslbn riep aan het eind van de avond directeur Paul Visschedijk van CSK Food Enrichment BV uit Leeuwarden tot winnaar uit.

Juryrapport
Voor de scheidend juryvoorzitter van Klaveren was het de zesde keer dat hij de prijs uit mocht reiken. Volgens hem was het voor de jury nog nooit zo moeilijk geweest een winnaar aan te wijzen. Kandidaten worden beoordeeld op de aspecten:

- financikle positie

- kennis en innovatie

- marktbenadering

- personeelsbeleid

- wet- en regelgeving

Volgens van Klaveren is onderzoek de kracht van CSK dat, naast een sterke eigen research en development afdeling, samenwerkingsverbanden heeft met tal van gerenommeerde onderzoeksinstituten in binnen- en buitenland. Service en kwaliteit zijn de belangrijkste succesfactoren. CSK Food Enrichment BV is bijna honderd jaar oud en toch nog zo vitaal als een jonge twintiger, aldus de juryvoorzitter. Vroeger bekend als de Stremsel en Kleurselfabriek en van een covperatie omgevormd tot een zelfstandig bedrijf dat wereldwijd haar producten afzet.

Het juryrapport stelt dat Het aspect kennis en innovatie heeft in de jurering zwaar meegewogen. Voor veel bedrijven in Fryslbn is dit een moeilijk aspect, immers geografisch zijn wij ver verwijderd van kennis en universitaire centra. CSK Food Enrichment BV realiseert zich terdege dat om te overleven het een must is om nieuwe markten aan te boren en nieuwe producten te ontwikkelen. Dit alles ingebed in een volwassen organisatie. Dit alles overziend en beschouwd komt de jury unaniem tot de keuze van CSK Food Enrichment BV uit Leeuwarden als de Friese Onderneming van het Jaar 2002.

Visschedijk ontvangt een zilveren sculptuur en mag zich een jaar lang Fries Onderneming van het Jaar noemen.

Jury
De jury bestaat uit:
De heer G. van Klaveren (vz.), gedeputeerde economische zaken provincie Fryslbn
De heer J.T.G. Streppel, directeur Drukkerij J.G. de Vries B.V. (winnaar 2001)
De heer R. Boelsma, voorzitter MKB-Friesland en directeur van RBC-Consultants
Mevrouw J.C.M. Kanters, directeur van de Donker Groep De heer J. Spoelstra, voorzitter van de Kamer van Koophandel Friesland en directeur Prins Dokkum B.V.

Sponsors
De Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2002 wordt gesponsord door de provincie Fryslbn, Essent, Kliq en Bens! communicatiegroep B.V.

Stichting
De Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar wordt georganiseerd door de Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar. In deze stichting hebben zitting: de Kamer van Koophandel, Deloitte & Touche, ABN-AMRO, Randstad Uitzendbureau BV en de Zakenspiegel.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Paul Visschedijk, directeur van CSK Food Enrichment BV, telefoon 058-284 42 42.