Ingezonden persbericht

Maxtor en Intel® bieden integrators, VARs en systeembouwers toegang tot de voordelen van SATA-architectuur

Maxtor, een vooraanstaand leverancier van harddisks, is geslaagd in het compatibel maken van haar Serial ATA (SATA) harddisks met Intel's 875P-chipset voor de Pentium® 4-processor. De tests werden uitgevoerd in de laboratoria van zowel Intel als Maxtor. OEM's, integrators en systeembouwers hebben nu toegang tot een groot aanbod geteste SATA-oplossingen voor de bouw van PC's, RAID-arrays en near-line storage-applicaties. In veel 875P-platforms is Intel RAID-technologie ingebouwd ter ondersteuning van high-performance RAID-arrays voor SATA harddisks.

"Intel en Maxtor hebben een belangrijke rol gespeeld in de SATA Working Group en hebben nauw samengewerkt aan compatibiliteitstesten," aldus Knut Grimsrud, voorzitter van de Serial ATA Working Group en hoofdontwerper bij Intel. "Serial ATA maakt nieuwe toepassingen mogelijk en vereenvoudigt bestaande systeemontwerpen. De combinatie van Maxtor's SATA harddisks met de nieuwe Intel 875P-chipset met geïntegreerde SATA- en RAID-functionaliteit stelt VARs in staat invulling te geven aan diverse marktbehoeften."
SATA's point-to-point storage-interface zal de komende tien jaar voor aanzienlijk snellere dataoverdracht zorgen. De Maxtor SATA-drives bieden daarbij high-performance transmissiesnelheden tot 1,5Gbps en zijn uitgerust met CRC-technologie (Cyclical Redundancy Checking) voor hogere data-integriteit. In een PC-omgeving kunnen gebruikers nu Maxtor SATA-drives direct op een Intel D875PBZ desktopboard aansluiten, zonder adapter. En vervanging van de platte lintkabel door een dunne seriële kabel draagt ook bij aan betere luchtkoeling, hetgeen van groot belang is in de moderne systeemontwerpen. Het D875PBZ desktopboard is te bestellen bij dealers en integrators over de hele wereld.
"Near-line storage is een belangrijk toepassingsgebied voor Serial ATA," stelt Stephen DiFranco, vice-president Corporate Marketing van Maxtor. "In een efficiënte onderneming moet veelgevraagde content worden vastgelegd in economische near-line systemen, zodat ze altijd snel toegankelijk zijn. En bij herstel dient het terugplaatsen van gegevens een kwestie van seconden te zijn, niet van dagen. Met de Maxtor Serial ATA harddisks en de chipset van Intel kunnen systeembouwers hun klanten een hoogwaardige en economisch near-line storage-alternatief bieden." Maxtor's 7200-RPM SATA-drives bieden de snelste performance in hun klasse en de hoogste opslagcapaciteit die er momenteel in SATA-drives beschikbaar is.


---
Over Maxtor
Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatie-opslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC's, servers met Intel-processoren en consumenten-elektronica-producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York.

Fleishman-Hillard Nederland
Marion Beishuizen
Tel: 020 346 08 80
info@fleishman.nl
Maxtor
Annie Bernard
Tel: 0033 (0)1 64 53 24 18
annie_bernard@maxtor.com