Universiteit van Amsterdam



Eerste UvA-studenten krijgen hun bachelor- of masterdiploma

Vier studenten van de lerarenopleiding van de Universiteit van Amsterdam ontvangen op donderdag 3 april 2003 de eerste universitaire mastertitels aan de UvA. De eerste bachelordiploma's aan de UvA worden op donderdag 24 april uitgereikt aan 12 studenten Economie en bedrijfskunde.

Met de uitreiking van de nieuwe masterdiploma's heeft het Instituut voor de Lerarenopleiding (ILO) van de UvA de primeur binnen de UvA. Het ILO is tevens binnen Nederland de eerste universitaire lerarenopleiding die masterdiploma's uitreikt. De vier studenten studeren af in masteropleidingen voor de schoolvakken Engels, geschiedenis, algemene economie en bedrijfseconomie. Een van hen verwerft zelfs twee mastertitels.

Sinds september 2002 volgen ruim 150 studenten aan het ILO diverse mastertrajecten die leiden tot een eerstegraads onderwijsbevoegdheid. Ruim de helft van de studenten combineert de opleiding met een betaalde baan op een school. Het Instituut voor de Lerarenopleiding stelt zich ten doel om samen met een tiental middelbare scholen academisch talent op te leiden tot competente en enthousiaste leraren. De uitreiking van de masterdiploma's vindt plaats op donderdag 3 april 2003 om 16.30 uur in het Kohnstammhuis, zaal A9.14, Wibautstraat 2-4, Amsterdam.

Op donderdag 24 april 2003 worden de eerste bachelordiploma s aan de UvA uitgereikt aan twaalf studenten van de bacheloropleiding Economie en bedrijfskunde van de Faculteit der Economische wetenschappen en Econometrie (FEE). De bachelor Economie en bedrijfskunde kent meerdere afstudeerrichtingen en is internationaal georiënteerd, met onder meer een geheel Engelstalige traject. Na afronding van de bachelor kunnen studenten kiezen voor een vervolg in een van de Nederlands- of Engelstalige masteropleidingen aan de FEE. De FEE is samen met de Faculteit der Geesteswetenschappen als eerste binnen de UvA overgegaan op het bachelor-mastersysteem. De uitreiking van de bachelordiploma's vindt plaats op donderdag 24 april 2003 om 14.00 uur in zaal E020 op de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie, Roetersstraat 11, Amsterdam.