Ingezonden persbericht

Park Eekhout open voor publiek

Park Eekhout is klaar voor het publiek. Op zaterdag 24 mei verricht wethouder Peter Pot de officiële openingshandeling. De gehele dag worden er verschillende festiviteiten georganiseerd zoals een ontbijt voor omwonenden en een Eekhoutkiosk. Ook vinden er kleinschalige optredens plaats. Nu al kunt u volop gebruik maken van het park.

Park Eekhout is het eerste Zwolse park dat na de vaststelling van de 'Parkennota' is heringericht. Tijdens de werkzaamheden is onder andere de padenstructuur hersteld, zijn er nieuwe toegangen geplaatst en heeft het park een statige hoofdentree gekregen. Deze laatste was één van de visionaire uitgangspunten in de nota Binnenstadsparken van 1999, die ten grondslag lag aan het renovatieplan. Sociale veiligheid, een overzichtelijke en logische groenverdeling, met de dierenweide en een waterpartij als rustpunten in het park, waren andere uitgangspunten die nu gerealiseerd zijn.

Het park is in 1860 aangelegd in de Engelse landschapsstijl als tuin van villa Eekhout. Vandaag de dag functioneert deze tuin als openbaar stadspark met daaraan grenzend een dierenweide. De voornaamste stijlkenmerken van de Engelse landschapstijl zijn door de eeuwen heen bewaard gebleven.


---