Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Werkbezoek Banne Zuid

* Voederen van dieren

* Koniginnedag en Bevrijdingsdag 2003

* Inspraak Nota van Wijzingen de Banne van start
* Vuilnis: juiste plek, juiste tijdstip
24/4/2003 - Werkbezoek Banne Zuid
Geef het Dagelijks Bestuur uw mening
Dinsdagmiddag 6 mei brengen de leden van het Dagelijks Bestuur een werkbezoek aan Banne Zuid. Na een rondwandeling van drie kwartier door de buurt bezoeken zij het kerkgebouw De Brug in de Aakstraat. Van 15.15 tot 16.00 uur kunnen bewoners van de Banne daar het Dagelijks Bestuur ontmoeten.

Het Dagelijks Bestuur bezoekt regelmatig een wijk in Noord om zich op de hoogte te stellen van de situatie via contacten met buurtorganisaties en bewoners. De volgende bezoeken vinden plaats: 6 mei Banne Zuid
20 mei Tuindorp Oostzaan
3 juni Van der Pekbuurt
17 juni Landelijk Noord

Spreekuur
Het werkbezoek is één van de mogelijkheden om met het Dagelijks Bestuur in contact te komen. Inwoners van Noord die de individuele leden van het Dagelijks Bestuur willen spreken, kunnen hiervoor telefonisch een afspraak maken: tel. 634 94 53.
17/4/2003 - Telefonische enquête Banne-Noord

Op 22 en 23 april houdt Milieubureau CREM in opdracht van Stadsdeel Amsterdam-Noord een bewonersenquête over het ondergronds inzamelsysteem in de Banne-Noord. Tussen 17.00 en 21.00 uur kunnen willekeurige bewoners van de Banne-Noord telefonisch benaderd worden, met het verzoek om een aantal vragen over het nieuwe inzamelsysteem te beantwoorden. De enquête is geheel anoniem. Het stadsdeel hoopt op uw medewerking!

17/4/2003 - Buurtschouwen
Sloten die uitgebaggerd moeten worden, banken die wel een schilderbeurt kunnen gebruiken of speeltoe-stellen die in slechte staat verkeren. Het zijn problemen die in elke buurt van Noord wel eens voorkomen, maar waar vaak enige tijd overheen gaat voordat ze worden aangepakt. Op dergelijke knelpunten hebben buurtbewoners meestal het beste zicht. Buurtschouwen geven hun de gelegenheid om de verantwoordelijke instanties hierop wijzen.

Met nadruk willen wij u wijzen op het feit dat klachten die met regulier onderhoud te maken hebben (b.v. verstopte putten, losliggende tegels, kuilen in stoepen e.d.) telefonisch gemeld kunnen worden. Het telefoonnummer dat u hiervoor kunt bellen is 6355800. De klachten worden dan zo snel mogelijk opgelost. Bewaar deze dus niet tot een schouw!

De komende weken vinden er in de volgende buurten schouwen plaats:
- Terrasdorp Hogeland, dinsdag 13 mei, 13.30 uur, verzamelpunt: bij de entree van de Werf, klinkerweg 75

- Werengouw, het waterlandplein tot en met Zuiderzeepark, dinsdag 22 april, 13.30 uur, verzamelpunt: Dienstencentrum De Breek op de Volendammerweg.

- Werengouw, het waterlandplein tot en met Schoorlstraat, donderdag 24 april, 13.30 uur, verzamelpunt: Dienstencentrum De Breek op de Volendammerweg

17/4/2003 - Start Noord/Zuidlijn in Noord Begin mei starten de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de Noord/Zuidlijn in Noord. Ter hoogte van het Noord-Hollandsch Kanaal en de Sixhaven wordt een bouwdok gemaakt. Dit bouwdok dient als bouwplaats voor de zinkelementen die gebruikt worden voor de tunnel onder het IJ én voor de passage onder het Centraal Station. Hiervoor wordt de Sixhavenweg verbreed tot ongeveer 6 meter en geasfalteerd, zodat de weg geschikt wordt voor het passeren van het bouwverkeer. Ook komt er een vrijliggend fiets- en voetpad. De werkzaamheden starten 6 mei en duren naar verwachting twaalf weken.

Daarnaast worden bij de Sixhaven kabels en leidingen omgelegd, omdat ze in de weg liggen voor de aanleg van het bouwdok. Bovendien worden voorzieningen aangelegd voor de toekomstige ligplaatsen van de woonboten. Een aantal woonboten wordt verplaatst, omdat op de plaats van de huidige ligplaatsen het bouwdok wordt gerealiseerd. De woonboten verhuizen na de zomer naar plaatsen vlak buiten de Sixhaven.

17/4/2003 - Inspraak Nota van Wijzingen de Banne van start Inspraak Nota van Wijzingen voor de Banne van start

Overeenkomstig het besluit van het Dagelijks Bestuur bij de vaststelling van de Nota van Wijzigingen voor de Banne wordt de Nota van Wijzigingen de Banne op 16 april 2003 vrijgegeven voor inspraak en ligt bij de volgende adressen tot 11 juni 2003 ter inzage:
- Publieksvoorlichting Stadsdeelhuis Amsterdam-Noord, Buikslotermeerplein 2000.

- Opbouwwerk-Noord, Botterstraat 185.

Informatieavond
De informatieavond Nota van Wijzigingen de Banne is op maandag 12 mei 2003.
Op de informatieavond krijgt u uitleg over de plannen voor de Banne en kunt u daarover ook vragen stellen.

Inspraakavond
De inspraakavond Nota van Wijzigingen de Banne en Marjoleinterrein is op maandag 26 mei 2003.
Op de inspraakavond kunt u uw mening geven over de gepresenteerde plannen.

Beide avonden vinden plaats in het buurtcentrum De Rietwijker, Parlevinker 9. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur begint de bijeenkomst en duurt tot 22.30 uur. De ingang van de zaal is bij de Nooduitgang van de theaterzaal van de Rietwijker.

Aparte informatieavond Marjoleinterrein
Voor de omwonenden van het Marjoleinterrein wordt apart een informatieavond gehouden op dinsdag 13 mei 2003. Bijna een jaar geleden hebben zij een informatieavond over de plannen voor het Marjoleinterrein gehad. Daarna zijn zij niet meer geïnformeerd over de stand van zaken. Om die reden wordt apart de tijd genomen om de omwonenden goed te informeren waardoor zij deel kunnen nemen aan de inspraakavond op 26 mei die voor alle bewoners van de Banne wordt georganiseerd.

De aparte informatieavond van 13 mei vindt plaats in het Bernard Nieuwentijt College, locatie Over-Y, Floraweg 170. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur begint de bijeenkomst en duurt tot 22.30 uur.

U kunt op de inspraakavond uw mening geven of uw schriftelijke reactie op de Nota van Wijzingen en Marjoleinterrein sturen naar stadsdeel Amsterdam-Noord, projectbureau de Banne, T.a.v. dhr. W. Mendelts, Postbus 37608, 1030 BB Amsterdam. Of u kunt uw schriftelijke reactie per e-mail sturen naar info@debanne.nl
Heeft u vervoersproblemen om naar de avonden toe te kunnen komen? Geeft u zich dan op voor het taxibusje via het informatienummer van de Banne 06-51508686. (twee werkdagen voor de avond aanmelden) De sluitingsdatum voor uw schriftelijke inspraakreactie is 11 juni 2003.

17/4/2003 - Vuilnis: juiste plek, juiste tijdstip Vuilnis: juiste plek, juiste tijdstip
Het stadsdeel werkt er hard aan om de straten van Amsterdam-Noord schoon te houden. Een goede medewerking van bewoners, zoals het juist aanbieden van afval, is hierbij belangrijk. Wie zich niet aan de regels houdt moet zelf de kosten betalen voor het laten weghalen (door medewerkers van het stadsdeel) van de verkeerd aangeboden vuilnis.

Wat zijn de regels?
In het hele stadsdeel geldt dat vuilniszakken na 21.00 uur buiten gezet mogen worden ter inzameling op de volgende dag. Bij de straten waar hoppende containers langs komen, mag men de vuilnis alleen in de container doen. Vuilnis mag er dus niet alvast neer of naast gezet worden.

Falen is betalen
Eens in de zoveel tijd worden er zogenaamde handhavingsacties gehouden. De Milieupolitie controleert dan of iedereen zich aan de regels houdt. Wanneer een bewoner zich niet aan de regels blijkt te houden, haalt de Milieupolitie de verkeerd aangeboden zak(ken) weg. De overtreder krijgt eerst een brief thuisgestuurd een vervolgens een acceptgiro ter betaling van 33,- per zak. De betaling is voor het weghalen van de betreffende vuilniszak(ken).

Bezwaar maken
De overtreder kan een bezwaarschrift indienen bij het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel. Voor 15 april van dit jaar was het de commissie Bezwaar- en Beroepschriften die de bezwaarschriften omtrent de verkeerd aangeboden vuilnis behandelde. Het Dagelijks Bestuur nam vervolgens het besluit, maar dit is veranderd. Bezwaarschriften worden nu behandeld door een ambtelijke Hoorcommissie. Deze commissie kijkt dan of er feiten en/of omstandigheden zijn aangevoerd die tot een herziening van het besluit moeten leiden. Ook ziet de commissie er op toe dat de toepassing en interpretatie van de wettelijke voorschriften juist is geschied, en beleid juist is toegepast. De commissie brengt advies uit aan de manager van de afdeling Juridische en Bestuurlijke Zaken die daarmee een nieuw besluit neemt.

Geen smoesjes
Een nieuw besluit houdt niet altijd in dat ook inhoudelijk een ander besluit genomen wordt. In de meeste gevallen blijkt dat de Milieupolitie juist gehandeld heeft, en de overtreder moet alsnog betalen. In 2002 werden 263 bezwaarschriften omtrent het aanbieden van afval ingediend. Slechts 6 indieners bleken een terecht bezwaar te hebben.

Argumenten die in ieder geval niet tot een ander besluit leiden zijn: Iemand anders heeft de zak buiten gezet, Ik ging op vakantie en wilde de zak niet lange tijd op mijn balkon/ in de tuin laten staan, Iedereen had zijn zak al buiten staan, Er lag al vuil en ik heb de zak erbij gezet, De container was vol/ niet open te krijgen, De zak is uit de container gehaald en er naast gezet door iemand anders, Ik was niet op de hoogte van de inzamelregeling.

Houdt u dus aan de regels; dit bespaart het stadsdeel en bewoners extra energie.

Voor vragen kunt u terecht bij de afdeling Juridische en Bestuurlijke Zaken van het stadsdeel:
De heer J.B. Michels, telefoon 6349 461 of
mevrouw E. Zwiep, telefoon 6349 393