Ingezonden persbericht


Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-04-2003 Maastricht - meer aanhoudingen in Bromsnor-onderzoek Malberg

Donderdag 24 april 2003

In de voorbije weken werden in het kader van het zogeheten bromsnor onderzoek naar de activiteiten van een aantal jeugdigen in en om de wijk Malberg meer aanhoudingen verricht.

In de week van 10 april werden drie jongeren uit de wijk Malberg aangehouden. Een 15 jarige knaap werd aangehouden vanwege het vernielen van een aantal geparkeerde auto's. Een 17 jarige knaap werd opgepakt voor brandstichting in een leegstaand pand vlakbij de Belgische grensovergang Veldwezelt. Tevens heeft hij zich schuldig gemaakt aan een aantal vernielingen. Een 14 jarige jongen uit de wijk Malberg werd aangehouden voor het plegen van inbraken en het vernielen en in brand steken van straatmeubilair. Het drietal werd in verzekering gesteld. Inmiddels zijn zij weer in vrijheid.

Vandaag 24 april werd de vermoedelijk hoofdverdachte aangehouden. Het is een 26 jarige man afkomstig uit de wijk Caberg. De man wordt gezien als hoofdverdachte omdat hij in veel van de door de jongerengroep gepleegde misdrijven een rol heeft gespeeld. Hem wordt autodiefstal, heling, bedreiging, vernieling en brandstichting ten laste gelegd. Morgen, vrijdag 25 april, wordt hij voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen.

In de woning van de man in de wijk Caberg is een onderzoek ingesteld in het bijzijn van de Rechter Commissaris en de Officier van Justitie. Diverse goederen, waaronder auto- en bromfietsonderdelen, werden in beslag genomen. Door het Verkeershandhavingsteam van de Politie Limburg-Zuid is het rijbewijs van de verdachte ingenomen. De aanleiding hiervan is het groot aantal klachten dat via het meldpunt agressief verkeersgedrag bij het team bekend is geworden, alsmede het groot aantal processen verbaal dat tegen de verdachte van wege zijn rijgedrag is opgemaakt. De aanhouding van deze 26 jarige man is de 17e aanhouding in het onderzoek dat sinds februari loopt. In totaal zijn tot op heden 67 strafbare feiten opgelost.

Het onderzoek wordt voortgezet waarbij meerdere aanhoudingen niet worden uitgesloten.