Gemeente Den Helder

23-04-2003 Dienstverlening over werk en inkomen in één gebouw Werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden kunnen straks terecht in één gebouw voor allerlei zaken die te maken hebben met werk en inkomen. Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), het Uitvoeringsorgaan Werknemersverzekering (UWV) en de afdeling Sociale Zaken van de gemeente gaan namelijk komend najaar onder één dak.

Deze bundeling van dienstverlenende partijen komt voort uit de wet Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (wet SUWI). Deze wet is sinds vorig jaar van kracht. Een van de belangrijkste voorwaarden die de wet stelt is dat de start van de dienstverlening aan één loket moet gebeuren. Oftewel, voor uitkeringsgerechtigden en werkzoekenden wordt de dienstverlening in de toekomst een stuk klantvriendelijker. Ze hoeven niet meer van de ene instantie naar de andere te rennen. Andere belangrijke uitgangspunten van de wet SUWI zijn dat in het vervolg voorrang moet worden gegeven aan werk boven inkomen (in de zin van een uitkering). Ook is het de bedoeling dat de drie partijen (CWI, UWV en gemeente) effectiever en efficiënter gaan samenwerken. Daarnaast moet meer aandacht worden besteed aan het activeren van (niet-)uitkeringsgerechtigden. Uiteindelijk moet de nieuwe manier van werken voordelen opleveren voor zowel de klant als voor de organisaties die de diensten uitvoeren.

eerst bouwen
Het dak dat drie partijen hebben gevonden, moet echter eerst nog gedeeltelijk worden gebouwd. Het plan is namelijk om het gebouw De Boeg te koppelen aan het daarachter gelegen ROC-gebouw. De verbinding vindt plaats door middel van een overkapping. Zo ontstaat een centrale hal. In deze hal worden straks alle loketten gevestigd. Ook de spreekkamers zijn vanaf dit centrale plein bereikbaar. De bouwaanvraag voor dit plan is afgelopen week ingediend bij de gemeente. De publicatie van de bouwaanvraag staat op deze voorlichtingspagina onder het kopje openbare kennisgevingen. Over enige weken ligt het plan ter inzage. Dit gebeurt nadat burgemeester en wethouders de bouwaanvraag hebben beoordeeld en vrijstelling van het bestemmingsplan verlenen. In de periode van de ter inzagelegging zal er een informatieavond voor de omwonenden worden gehouden.

later meer informatie
Op de voorlichtingspagina zullen we u met regelmaat informeren over de op handen zijnde veranderingen voor uitkeringsgerechtigden en werkzoekenden, zowel voor wat betreft de bouw als over het idee achter deze nieuwe manier van samenwerken.
« terug