GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 24 april 2003 18:12
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
GroenLinks wil aanscherping reisadviezen vanwege SARS

(24 april 2003)

GroenLinks dient vanmiddag een Kamermotie in met het verzoek aan de regering om de negatieve reisadviezen uit te breiden als gevolg van de snelle verspreiding van SARS. De verspreiding in China is in snelheid en omvang veel erger dan verwacht. Bovendien zijn de Chinese autoriteiten onvoldoende in staat gebleken de epidemie adequaat in te dammen. Dit onderstreept naar de mening van GroenLinks, dat de Nederlandse regering voor een strenge aanpak moet kiezen.

Nederland heeft op dit moment slechts vor twee gebieden in China (Hongkong en Guangdong) een negatief reisadvies uitgevaardigd. Voor de provincie Shanxi, Peking en Toronto wordt "onnodig reizen" afgeraden.

GroenLinks wil in navolging van Frankrijk en Spanje dat alle de door de WHO aangewezen "affected areas" (waar besmetting veelvuldig voorkomt) een negatief reisadvies krijgen. Het gaat dan om Shanxi, Peking en Toronto (de gebieden waar onnodig reizen wordt afgeraden), de Chinese provincie Binnen-Mongolie en om Vietnam, Taiwan en Singapore.

Evelien Tonkens

Den Haag,
24 april 2003


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -