TNT Post Groep NV

China Post en TPG bundelen krachten in strategisch samenwerkingsverband

25 april 2003

Het Chinese staatspostbedrijf China Post en de post, express en logistieke onderneming TPG N.V. hebben vandaag de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MOU) bekendgemaakt dat de basis vormt voor een breed strategisch samenwerkingsverband. Deze samenwerking bouwt verder op de succesvolle samenwerking tussen China Post en TPG in de express business in China, die in 2000 is aangegaan.

Een delegatie van China Post onder leiding van de Postmaster General Liu Liqing, bracht onlangs op uitnodiging van Peter Bakker, voorzitter van de Raad van Bestuur van TPG, een bezoek aan het hoofdkantoor van TPG. In aansluiting op dit bezoek ondertekenden Liu Liqing en Peter Bakker een MOU, waarin werd overeengekomen om met onmiddellijke ingang een taskforce op te richten voor de verkenning van de interessante mogelijkheden voor samenwerking op het gebied van post, express en logistiek.

De succesvolle samenwerking van China Post en TPG in het verleden vormt een solide basis voor de uitbreiding en de intensivering van hun samenwerking. Daarnaast kunnen de partners hun krachten bundelen voor het verkennen van de wereldwijde markten. Door te profiteren van synergie-effekten en gecombineerde expertise zullen China Post en TPG de dienstverlening aan hun Chinese en wereldwijde klanten verder verbeteren.

Peter Bakker is zeer verheugd over het strategische samenwerkingsverband met China Post: "Dit is een uiterst belangrijke stap in onze internationale strategie. China is in de nabije toekomst waarschijnlijk de belangrijkste groeimarkt in de wereld. Samenwerking tussen China Post en TPG betekent een ideale mix van expertise om van deze groei te profiteren en aan consumenten en bedrijven in China uitstekende dienstverlening te bieden. Daarnaast kunnen we gezamenlijk andere gebieden voor internationale groei onderzoeken."

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 150.000 medewerkers in 62 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2002 bedroeg EUR 11,7 miljard, een groei van 5% ten opzichte van 2001. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.