Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-04-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.45 uur

Kraanwagen krijgt klapband

BREUKELEN- Dondermiddag heeft een kraanwagen een klapband gekregen op de Provincialeweg N401. Omstreeks 16.00 uur reed een 20-jarige man uit Wilnis met zijn kraanwagen over de Provincialeweg waar hij een klapband kreeg.

Als gevolg van de klapband sprong het een en ander aan borgingen en beveiligingen van de velg. Deze kwamen onder andere terecht in de voorruit van een tegemoetkomende auto. De 58-jarige bestuurder van deze auto, afkomstig uit Woerden, werd met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis. Tevens kwam een velgrand van de kraanwagen op het lichaam van een 67-jarige fietser uit Leimuiden. Hij reed op het fietspad wat parallel loopt aan de Provincialeweg. Ook de fietser is vervoerd naar het ziekenhuis, hij had letsel aan zijn sleutelbeen.

Stenen gooien

MAARSSEN- Donderdag zijn twee jongens aangehouden, omdat ze met stenen naar autos aan het gooien waren. Rond 17.00 uur kreeg de politie een melding dat jongens met stenen naar autos aan het gooien waren op de Spechtenkamp.

De politie ging ter plaatse en trof daar twee jongens aan. Zij renden hard weg, maar konden achterhaald worden. Beide jongens, 10 en 13 jaar uit Maarssen, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werden ze verhoord, waarna ze opgehaald werden door hun ouders.

Preventie actie

WOERDEN- In het kader van het project Niets erin, niets eruit heeft de politie donderdag meer dan 1000 voertuigen gecontroleerd.

Van 18.00 tot 21.15 uur controleerden agenten in de Rembrandtlaan of alle autos goed waren afgesloten en of er geen buit in het zicht lag. 756 Autos waren in orde. In 335 autos lag buit in het zicht en 49 autos waren niet goed afgesloten.