AutoRai

25-4-2003

Corolla Verso benoemd tot Gezinsauto van het Jaar

De Toyota Corolla Verso is onlangs verkozen tot Gezinsauto van het Jaar 2003. Deze publieksverkiezing, die voor het zesde achtereenvolgende jaar is gehouden, is georganiseerd door de redacties van het Jonge Gezinnen cluster van Felicitas (Ouders van Nu, Kinderen en Groter Groeien) en de ANWBs Kampioen.

Uitgangspunt van de verkiezing is dat consumenten kunnen stemmen op de auto die het best aansluit op wensen van jonge gezinnen.

De autos, die in 2002 op de markt zijn gekomen, moesten een basisprijs hebben van minder dan 25.000 euro. Daaruit heeft een vakjury in december afgelopen jaar drie modellen op de nominatielijst gezet. Er is gekeken naar veiligheid, ruimte, comfort, standaarduitrusting en de verhouding tussen prijs en kwaliteit. De Toyota Corolla Verso werd uitgeroepen tot een van de genomineerden, waarna het publiek aan zet was.

Men kon telefonisch stemmen of via www.jongegezinnen.nl. Daarnaast stemden consumenten op de Negen Maanden Beurs in de Amsterdamse RAI evenals op ANWB Kampeerdagen. Enkele tienduizenden stemmen worden geteld en met ruim 40 % van de stemmen behaalde de Toyota Corolla Verso de overwinning.

De Toyota Corolla Verso is een ruime en praktische vijfdeurs auto. De kindvriendelijke Verso is onder meer standaard voorzien van driepuntsgordels op de achterbank evenals ISOfix kinderstoelbevestigingen. Daarnaast telt deze midi-MPV talloze handige opbergvakken bijvoorbeeld onder het voetengedeelte van de achterpassagiers en kunnen drinkflesjes gemakkelijk in de portieren worden opgeborgen. De achterbank is in delen neerklapbaar en op een rail verschuifbaar, waardoor de bagageruimte achterin kan worden vergroot. Daar is ook een 12 Volts aansluiting aanwezig. Handig voor bijvoorbeeld een koelbox.

Verder kan de Corolla Verso optioneel worden uitgevoerd met geïntegreerde kinderzitjes die geschikt zijn voor kinderen van circa 4 t/m 10 jaar (15 t/m 36 kg & 100-140 cm).

Deze Toyota wordt met drie motoren geleverd. Een 1.6 en 1.8 VVT-i benzinemotor met respectievelijk 81 kW/110 pk en 99 kW/110 pk. Er is ook een krachtige en zuinige Common Rail turbodieselmotor van 66 kW/90 pk.

Veilige kilometers
Uiteraard wordt van een gezinsauto ook veilig vervoer verlangd. De Toyota Corolla Verso heeft hiertoe een groot aantal preventieve maatregelen ondergaan. Zo is er ABS aan boord met een elektronische remkrachtverdeler. Ook aan de passieve veiligheid is gedacht. Deze Verso heeft standaard zij airbags, hoofdsteunen op de achterbank en portieren met verstevigingsbalken.

De Toyota Corolla Verso start bij een prijs van 21.790 euro. Een DVD navigatiesysteem is op elke versie leverbaar.