Ingezonden persbericht


Persbericht

iWay en Americas Software samen in anti-witwastoepassing

Amstelveen, 25 april 2003 - Americas Software, ontwikkelaar van toepassingen voor de bestrijding van het witwassen van geld, en integratiespecialist iWay zorgen in samenwerking voor de naadloze integratie van backoffice-data met de frontoffice-procedures en -systemen die zijn gericht op het voldoen aan anti-witwasregelgeving.

Dankzij deze samenwerking voegt Americas Software data-integratie toe aan haar Anti-Money Laundering (AML) software. Centraal hierin staan iWay s XML Transformation Engine (iXTE) en Universal Adapter Framework. iXTE helpt financiële instellingen en andere organisaties om hun verspreide informatie over accounts en transacties, inclusief live SWIFT transacties, uit meer dan 200 databronnen te integreren in eenzelfde infrastructuur. iWay adapters en iXTE voeden Americas Software AML engines rechtstreeks met data. Americas AML engines speuren systematisch naar verdachte accountprofielen en trends in transacties om witwasactiviteiten te signaleren. Dit gebeurt in real-time of in near-real-time zodat verdacht gedrag onmiddellijk wordt gedetecteerd.

Americas Software

Americas Software, gevestigd in Miami, ontwikkelt en levert software die banken en andere financiële instellingen in staat stelt verdachte transacties, waaronder het witwassen van geld, op het spoor te komen. Het vlaggenschip in het productenportfolio, ASSIST//customerknowledge (ASSIST//ck), analyseert hoe geld in, binnen en uit financiële instellingen vloeit door een profiel te maken van activiteiten op rekeningen en door trends in transacties te monitoren. ASSIST//ck en AFACS//web, een webgebaseerde zoekmachine die specifieke OFAC compliance procedures automatiseert, zijn momenteel in gebruik bij 95 instellingen in 23 landen. Bezoek voor meer informatie www.americasoft.com.

iWay Software
iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders, is marktleider in middleware die e-business initiatieven versnelt door de snelle integratie van complexe systemen. Met functionaliteit voor het integreren van systemen in real-time, near real-time of volgens tijdschema, biedt iWay een complete, herbruikbare infrastructuur voor EAI, B2B, e-commerce en mobile business. iWay s ervaring met complexe informatiesystemen heeft geleid tot de ontwikkeling van kant-en-klare intelligente adapters voor het aansluiten van meer dan 200 standaardapplicaties, transactiessystemen, legacy data, relationele databases en e-business formats, zonder dat er softwarecode hoeft te worden geschreven. De oplossingen van iWay Software zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de tijd, kosten, inspanningen en risico s van integratieprojecten in bedrijven. Meer informatie is te vinden op www.iWaysoftware.com.

Perscontacten:

Marianne Jelgerhuis

Information Builders

+31 (0)20 456 33 67

marianne.jelgerhuis@ibi.nl

Theo Loth

Loth Content & Consultancy

+31 (0)652 322 210

theo.loth@loth.nl