Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Vernieuwde site Stichting Hulpverlening Seksueel Misbruik

Stichting Hulpverlening Seksueel Misbruik heeft haar website vernieuwd. De site geeft nu uitgebreide informatie over de specifieke telefonische hulpdienst. Bijvoorbeeld: Hoe ze werken, hoe je je kan aanmelden, wie zich kunnen melden, of het veilig is, of ze samen werken met anderen?

De nieuwe website is een indringende site. Het geeft een beeld van de moeite die het kost om over misbruikervaringen te praten. Het is ook een informatieve site. Over aanranding, verkrachting, incest en de gevolgen daarvan. Informatie over het wel of niet doen van aangifte bij de politie en namen van instanties die je erbij kunnen helpen. De site stimuleert vooral om te bellen, als men twijfelt of mensen gewoon willen overleggen over de eigen situatie en beweegredenen. Er staan verder enkele adressen van andere instellingen op de site.

Bij SHSM kun je eenvoudig en anoniem terecht. Door middel van de website hopen we dat het makkelijker wordt om de drempel te overbruggen ervaringen, of de gevolgen ervan, bespreekbaar te maken. De hulpverleners aan de telefoon hebben veel ervaring met het onderwerp of zijn zelf ervaringsdeskundig. Dat maakt SHSM tot een veilig adres om te praten.

* De site is te vinden op www.shsm.nl


---


---

Laatst gewijzigd: 25-04-2003