Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 25-04-2003 Persberichten District Den Bosch

VERDACHTE MOORD/DOODSLAG MAN AANGEHOUDEN

Vrijdagmorgen is een 36-jarige Bosschenaar aangehouden als verdacht van moord/doodslag op een 38-jarige plaatsgenoot op donderdag 24 april 2003 in diens woning in de wijk `De Hambaken` in `s-Hertogenbosch. Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachte en het slachtoffer elkaar kenden. Wat zich gisteravond in de woning van het slachtoffer heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De verdachte heeft de woning na het dodelijk incident verlaten en was sindsdien voortvluchtig. De politie riep gisteravond kort na de moord/doodslag een recherchebijstandsteam van twintig rechercheurs bijeen. Omdat de identiteit van de verdachte in de loop van het onderzoek bekend werd, heeft het team zich vannacht met name gericht op de opsporing van de van de verdachte. In de woning heeft de recherche gisterenavond een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Het sporenonderzoek wordt vandaag voortgezet. De politie heeft vannacht een speurhond ingezet om het bij de moord/doodslag gebruikte wapen op te sporen. Het wapen is nog niet aangetroffen. Vandaag zet de politie het gisteren gestarte buurtonderzoek voort. In de loop van de dag wordt er sectie verricht op het stoffelijk overschot van het slachtoffer. De verdachte meldde zich, in de wetenschap dat hij werd gezocht, vanmorgen vroeg aan het hoofdbureau van politie in `s-Hertogenbosch. Hij is ingesloten en inmiddels in het belang van het onderzoek inverzekeringgesteld. In het belang van het onderzoek kunnen geen verdere mededelingen over deze zaak worden gedaan.

DISTRICT DEN BOSCH VIJFTIENHONDERD HENNEPPLANTEN IN KWEKERIJ, `s-Hertogenbosch

De politie district Den Bosch heeft gisterenmiddag in een loods aan de Javastraat in `s-Hertogenbosch een hennepkwekerij met vijftienhonderd planten aangetroffen. De kwekerij werd opgespoord bij een milieucontrole. Alle apparatuur en hennepplanten zijn inbeslaggenomen. Er werden geen personen aangetroffen. De politie stelt nog een onderzoek in naar de eigenaar(en) van de hennepkwekerij.

AANHOUDING GEZOCHTE, `s-Hertogenbosch

Donderdagavond is op het Stationsplein in `s-Hertogenbosch een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Uit politiegegevens bleek dat de man nog zeven dagen gevangenisstraf uit moest zitten voor een bedreiging.

DRONKELAPPEN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Donderdagavond zijn een 40-jarige man uit Haaren en 33-jarige inwoner uit Rosmalen op respectievelijk het Stationsplein en in de Arena in `s-Hertogenbosch aangehouden voor openbare dronkenschap. Beiden konden nauwelijks meer op hun benen staan en zijn ter ontnuchtering ingesloten.

MEISJE MISHANDELD, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag is een 12-jarige Bossche op de Klokkenlaan in `s-Hertogenbosch mishandeld door een ongeveer 14-jarig meisje. Het slachtoffertje werd door de dader zonder enige aanleiding van haar fiets afgeduwd, uitgescholden- en geslagen. Zij liep daarbij o.a. een kapotte lip op. Het meisje maakte deel uit van een groepje van drie meisjes en één jongen op fietsen. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.