Korps: Utrecht, plaats: 27-04-2003 Persberichten district Lekstroom, 11.30 uur

Winkeldief aangehouden

HOUTEN In een supermarkt aan de Spoorhaag is zaterdag rond 18.15 uur een winkeldief aangehouden.

De man, een 45-jarige Utrechter was door personeel betrapt en reageerde vervolgens agressief. Toen de politie kwam, zat de man in een kantoorruimte van de winkel.

Omdat hij eveneens tegenover de politie zich agressief opstelde, werd hij geboeid. De man was onder invloed van alcohol.

Tandembijrijder gewond

NIEUWEGEIN Door een automobilist werd de politie zaterdag rond 15.10 uur geattendeerd op een ongeval dat zojuist had plaatsgevonden tussen een auto en tandemfiets op de Houtenseweg.

Daar bleek dat een bestuurder van de tandemfiets, een 70-jarige inwoonster van Amstelveen, plotseling de weg was overgestoken. Een automobilist, een 27-jarige Nieuwegeiner, probeerde nog te remmen, maar kon niet voorkomen dat de auto tegen de bijrijder van de tandem opreed.

Deze bijrijder, een 88-jarige vrouw uit Amsterdam, raakte daardoor gewond aan haar been.

Gestolen fietsje aangetroffen

NIEUWEGEIN Een 34-jarige vrouw uit Nieuwegein zag zaterdagochtend in City Plaza dat een jongetje op een eerder van haar gestolen fiets reed.

De jongen was in het gezelschap van een 30-jarige vrouw. Toen de 34-jarige vrouw aangaf de politie te bellen, mocht zij het fietsje meenemen. Door aanwezige stadswachten werd voorkomen dat de 30-jarige vrouw de benen nam. Zij werd aangehouden en in het politiebureau verhoord.

De vrouw verklaarde het fietsje gekregen te hebben van een vriend.

Krattendief aangehouden

NIEUWEGEIN Een bewoonster van de Henri Dunantlaan zag vrijdagochtend dat een jongen twee lege kratten uit de tuin weg nam.

Met behulp van de politie werd in de wijk gezocht en de jongen, een 18-jarige Nieuwegeiner, later aangetroffen. Navraag bij een supermarkt leerde dat hij vier kratten had ingeleverd.

De jongen bekende dat hij kratten uit verschillende tuinen had gestolen.