Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 27-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Vernielingen aan en inbraken in autos
FLEVOLAND Diverse plaatsen in Flevoland zijn afgelopen nacht geteisterd door vernielingen aan en inbraken in autos. Op de Chagallweg in Almere werden vijf autos opengebroken en vernield. Op de Operetteweg, de Ineke Sluiterstraat, de Wessel Ilckenstraat 1, de Kampenweg, de Waalstraat, de Jacob van Maerlantstraat, de Herman Kruyderstraat werden in totaal nog eens acht autos opengebroken en vernield. Op de Onder de Berken en de Kampenweg werden van vier autos de spiegels vernield en werden de autos bekrast. In de Pieter Brueghelstraat, de Prozastraat en de Mandarijnstraat werden nog eens drie autos vernield. Vanaf de Palingweg werd een Suziki Swift gestolen.

In Lelystad waren vijf autos op de Horst, de Botter, de Waagstraat, de Spakenburglaan en de Lagune doelwit van autokrakers. Op de Dukaatweg werd een auto zwaar bekrast. En op de Horst werd een auto met grof geweld van de ruitenwissers ontdaan.

In Dronten werden op de Stichtse Roe van een auto de koplamp en de spiegels vernield.

In de Lange Nering en op de Vrijheidsplaat in Emmeloord werden twee autos vernield.
In alle gevallen van inbraak ging het om audioapparatuur, radardetectoren en navigatiesystemen.

Paard te water
ZEEWOLDE Nabij de Gooiseweg raakte zaterdagmorgen door onbekende oorzaak een paard te water. De brandweer verscheen ter plaatse met een boot. De eigenaar zag kans het dier een hoofdstel om te doen, waarna het paard met vereende krachten en het nodige trekwerk op het droge geholpen kon worden.

Lekke LPG-tank
DRONTEN Een personenauto kreeg zaterdagmorgen bij een benzinestation aan De Zuid lekkage aan de gastank. Omstanders hadden de auto van het station weggereden, waarna de omgeving werd afgezet totdat de brandweer kwam. Die constateerde een lek aan de slang. Na reparatie kon het gebied weer worden vrijgegeven.

Valse naam, mishandeling en verzet
ALMERE Een 31-jarige inwoonster van Lelystad was in de trein betrapt op zwartrijden en had aan de hoofdconductrice een valse naam opgegeven. Hierna had zij de hoofdconductrice ook nog een stomp in de buik gegeven. De vrouw werd op het station in Almere aangehouden. Ook haar 14-jarige dochter, die haar moeder wilde ontzetten, is aangehouden. Beide verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Gewonde bij schietpartij
ALMERE Een 40-jarige inwoner van Almere is zaterdagavond gewond geraakt toen hij in de Rachmaninovstraat door een kennis beschoten werd. Beiden hadden kort ervoor in de woning van het slachtoffer ruzie gehad waarbij enkele klappen gevallen waren. De verdachte, een 42-jarige inwoner van Almere, liep na de ruzie weg met dreigementen over een pistool. Enige tijd later kwam de verdachte terug bij de woning van het slachtoffer. Na een korte woordenwisseling vuurde de verdachte met een handvuurwapen twee schoten af op het slachtoffer, waarna hij wegliep. Het slachtoffer liep een hoofdwondje en een schampschot in de linker zij op. Hij is per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De verdachte is in de loop van de nacht aangehouden.

Aanhouding na vandalisme
ALMERE Enkele omstanders hebben zaterdagavond twee jongens uit Almere (beide 14 jaar) aangehouden, nadat de jongens in de Juan Grisstraat een bushaltehokje hadden vernield. De jongens zijn na verhoor overgedragen aan de ouders, die de schade zullen vergoeden.

Mishandeling
ALMERE Een 47-jarige inwoonster van Almere kreeg zaterdagavond op de Jacques Tatilaan ruzie met haar overburen, waarna zij door meerdere personen werd mishandeld. Na de melding kon in de directe omgeving een 21-jarige Almeerder worden aangehouden. Twee andere verdachten (18 en 17) werden later op de avond aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer liep letsel op aan hoofd en schouders.

Verkeersongevallen met gewonden
LELYSTAD Door onbekende oorzaak raakte zaterdagavond op de A-6 bij Lelystad een auto van de weg. De auto kwam in de bermsloot tot stilstand. De 31-jarige bestuurster uit Lelystad is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De 41-jarige passagier, eveneens uit Lelystad, had letsel aan het hoofd en is overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

ALMERE Op de Noorderdreef reed een 34-jarige automobilist uit Eindhoven zaterdagavond door onbekende oorzaak tegen een in de berm staande boom. De bestuurder en zijn 24-jarige passagier uir Rosmalen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Rijden onder invloed
FLEVOLAND Zaterdagnacht zijn er bij diverse routinecontroles zes automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Drie van hen kwamen boven de 570 ug/l (1,30 promille) en moesten hun rijbewijs inleveren. De topper was een 32-jarige automobilist uit Urk, die met hoge snelheid over de Urkerweg in Emmeloord reed. Hij blies 860 ug/l (1,95 promille).

EO