Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 27-04-2003 Persberichten District Aa & Dommel

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING PARTNER, Boxtel

Van zaterdag op zondag is een 63-jarige man uit Boxtel aangehouden voor mishandeling van zijn 38-partner. De mishandeling vond plaats in de woning van de verdachte, waar de vrouw regelmatig verblijft. Het tweetal kreeg woorden met elkaar, waarna de man haar o.a. diverse keren hard heeft geslagen. De vrouw vluchtte de woning uit en werd na wat omzwervingen op de Poolsestraat aangetroffen. De gewaarschuwde politie ontfermde zich over de vrouw en nam haar mee naar het bureau. De man werd korte tijd later aangehouden. Het slachtoffer liep diverse blauwe plekken en zwellingen op. Zij zou al vaker door de man zijn mishandeld.

MAN VERNIELT RUITEN AUTO, Boxtel

Zaterdagmiddag is een 41-jarige man uit Boxtel aangehouden nadat hij op het Vendelhof in zijn woonplaats alle ruiten van de auto van een 24-jarige buurtbewoonster had vernield. De verdachte kon in zijn woning worden aangehouden en is voor verhoor ingesloten. De man zou gehandeld hebben uit jaloezie.

DRIE AANHOUDINGEN NA SCHENNISPLEGING, Boxtel

Van zaterdag op zondag heeft de politie op het Stationsplein in Boxtel een 24-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het plegen van openbare schennis der eerbaarheid en belediging. De politie hield toezicht bij het station op passagiers uit de zogenaamde `discotrein`. Op een gegeven moment liet de Boxtelnaar op het plein zijn broek zakken en toonde zijn billen en geslachtsdeel aan mensen die van de stationstrap afkwamen. Daarna herhaalde hij dat in de richting van de agenten. Hij is daarop aangehouden. Zijn 21-jarige vriendin uit Diessen was het daar niet mee eens en schold de agenten uit, ook zij werd aangehouden. Een 27-jarige vriend uit Boxtel bemoeide zich weer met deze aanhouding en werd eveneens aangehouden. Het drietal is na verhoor op het bureau weer heengezonden.

AUTO RAAKT SPONTAAN IN BRAND, Den Dungen

Zaterdagavond is de auto van een 49-jarige automobilist uit Den Dungen op het Grinsel in zijn woonplaats spontaan in brand gevlogen. De man zag al rijdende rook onder zijn dashboard vandaan komen en reed snel terug naar huis. Daar aangekomen sloegen de vlammen onder de motorkap uit. Hij wist het vuur met een brandblusser te doven. De gewaarschuwde brandweer hoefde niet meer in actie te komen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.