Ingezonden persbericht


Televisie

OH OH DEN HAAG (subtitel: De Publieke Zaak)
Uitzending maandag 28 april
Nederland 2 ­ 19.30 uur


DISCUSSIE VMBO-ONDERWIJS IN OH OH DEN HAAG

Het beleid van het ministerie van Onderwijs blijkt in de praktijk niet altijd te werken. Op maandag 28 april besteedt het TROS-programma OH OH DEN HAAG (subtitel: De Publieke Zaak. Onderwijs: de laatste kans) aandacht aan het VMBO-onderwijs waar zestig procent van alle basisschoolleerlingen in terechtkomt. Maar onder meer omdat het niveau te hoog is en de leerlingen niet zijn gemotiveerd, komt uiteindelijk dertig tot vijftig procent zonder diploma op straat te staan. In de uitzending gaan ouders, leerlingen en leraren in discussie met onder anderen Maria van der Hoeven, minister van Onderwijs, Karin Adelmund, staatssecretaris van Onderwijs en Jan Marijnissen van de SP over de problemen in de praktijk. OH OH DEN HAAG komt deze uitzending vanuit het Lorentzcollege in Arnhem.

Na afloop van de uitzending, van 20.30 uur tot 21.30 uur, is er gelegenheid om met minister Van der Hoeven te chatten via www.ohohdenhaag.nl.

Met een mobiel decor trekt OH OH DEN HAAG (De Publieke Zaak) het land in om problemen te belichten die Nederlanders in hun eigen buurt ondervinden. In het programma gaan landelijk bekende politici en deskundigen rechtstreeks in gesprek met de burgers die met de problematiek te maken hebben. Naast een analyse en een historisch perspectief van het probleem is er aandacht voor mogelijke oplossingen.

De uitzending van maandag 5 mei gaat over woningnood en wordt uitgezonden vanuit Zwolle.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg en Harm Edens.

Voor meer informatie: www.ohohdenhaag.nl



Ingezonden persbericht