Politie Hollands Midden
Datum: 28 april 2003

(


Onder invloed van de weg Hillegom

De politie heeft zaterdag 26 april een 22-jarige man uit Hillegom een proces-verbaal gegeven. Omstreeks 22:30 uur reed de man in een witte personenauto in de richting van Lisse over de Leidsestraat toen hij een afzetblok raakte en van de weg raakte. De auto kantelde en kwam op de zijkant op het naastgelegen fietspad stil te liggen. De man bleef ongedeerd. De automobilist verklaarde dat hij met zijn mobiele telefoon rijdendeweg een SMS-bericht verstuurde, waardoor zijn aandacht van de weg was afgeleid. Bovendien was de Hillegommer onder invloed van alcohol. Hij blies 440 ug/l en kreeg daarvoor een proces-verbaal.


Vechtpartij Hillegom

De politie kwam op zaterdag 26 april omstreeks 18.00 uur op de Hoofdstraat in verband met een vechtpartij. Aangehouden werden een 20-jarige man uit Hoofddorp en een 48-jarige man uit Noordwijkerhout. Een 21-jarige man uit Hoofddorp heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij had een dik oog en een tand was afgebroken. De Hoofddorpers zouden een vechtpartij hebben willen voorkomen door tussen twee personen te gaan staan. Er ontstond echter alsnog een vechtpartij waarbij geslagen werd. Na verhoor werden beide verdachten heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Aanrijding Lisse

Een 17-jarige bromfietser uit Lisse reed op vrijdag 25 april rond 17.30 uur op de Gladiolenstraat in volle vaart tegen een in een file stilstaande auto van een 44-jarige inwoner uit Lisserbroek. De jongeman uit Lisse werd overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem. Daar werd een zware hersenschudding en werden diverse kneuzingen geconstateerd. Het is niet bekend waarom de bromfietser niet heeft geremd. De remmen van de bromfiets waren in orde.



Rijbewijs kwijt Leiden

Op de Haagse Schouwweg hield de politie zondagochend 27 april 02:50 uur een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De politie was gewaarschuwd door een automobilist die op de A44 in de richting van Den Haag achter de man reed en zag dat de auto twee rijbanen nodig had. Inderdaad bleek de man zwaar onder invloed te zijn; bij de ademtest werd een gehalte van 840 ug/l geconstateerd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.


Aangifte Voorschoten

Een 16-jarige jongen uit Voorschoten heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De jongen was met vrienden zaterdag 26 april na sluitingstijd wat blijven rondhangen op het kermisterrein waar hij ruzie kreeg met een voor hem bekende jongen die met een paraplu liep te klieren. De ruzie liep erop uit dat de jongen vuistslagen op het gezicht kreeg, waarbij hij een gezwollen oog en een gescheurde lip opliep. Op dat moment werd de politie niet ingeseind. In de loop van de zondag kwam de jongen aangifte doen. De politie onderzoekt de aangifte en zal de tegenpartij uitnodigen zijn kan van het verhaal te vertellen.

Rijden onder invloed Leiden
De politie heeft op zondag 27 april omstreeks 20.30 uur een 50-jarige bestelbusbestuurder uit Katwijk aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist zou op de Willem de Zwijgerlaan slingerend en opvallend rijgedrag hebben vertoond volgens een getuigen. De politie hield de bestuurder op de Stevenshofdreef aan voor een blaastest. De uitslag was 695 ug/l, terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van acht uren.


Straatroof Leiden

Een 16-jarige jongen uit Leiderdorp werd op vrijdag 25 april rond 21.15 uur op de Breestraat beroofd van zijn mobiele telefoon. Op het moment dat de telefoon van de jongen afging en hij hem beantwoorde, pakte een nog onbekende man de telefoon uit zijn handen en rende er mee weg. De politie stelt een nader onderzoek in.


Aanrijding Nieuwveen

Een 37-jarige automobilist uit Nieuwveen verleende op vrijdag 25 april rond 21.30 uur bij het afslaan op de Oude Nieuwveenseweg geen voorrang aan een 18-jarige bromfietster uit Nieuwveen. Bij de aanrijding die volgde liep de bromfietster vermoedelijk een gebroken hand op. Zij werd overgebracht naar een ziekenhuis.


Straatroof Alphen aan den Rijn

Een 24-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk is op vrijdag 25 april rond 18.20 uur op de Hooftstraat het slachtoffer geworden van een straatroof. Twee nog onbekende jongens op een scooter reden langs de man en rukten de mobiele telefoon uit zijn handen waarmee hij op dat moment aan het bellen was. Met de mobiele telefoon reden de jongens weg. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie houdt verdachten van bedreiging aan Alphen aan den Rijn

De politie hield op vrijdag 25 april rond 23.20 uur nabij een flat aan de Schelfhorst een 31-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 31-jarige man uit Leiden aan. Beiden worden er van verdacht kort daarvoor in de woning van die flat een 17-jarige meisje uit Alphen aan den Rijn te hebben bedreigd met de dood. Daarbij zou ook fysiek geweld zijn gebruikt. Het meisje zag door de bedreigingen ging andere uitweg dan van het balkon van de 1e etage te springen. Zij klaagde over pijn aan de rug en aan de benen. Zij werd voor controle overgebracht naar een ziekenhuis. De beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden ( 2x) Alphen aan den Rijn

De politie hield op vrijdag 25 april rond 23.00 uur op het Aarplein een 42-jarige automobilist uit Lugar Tanqoinha aan. De man verkeerde onder invloed en had met zijn auto een luifel van een winkel kapot gereden. Herhaalde pogingen om van de man een ademanalyse af te nemen mislukte. Daarop besloot de politie van de man een bloedproef te laten afnemen. De politie vorderde het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Op zaterdag 26 april rond 00.25 uur hield de politie op de rontonde van de Kalkovenweg een 21-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man was met zijn auto rechtdoor gereden in plaats van de rotonde te volgen. Enkele verkeersborden en de auto werden flink beschadigd. Agenten constateerden drankgebruik bij de man. De ademanalyse kwam uit op 340 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Politie treedt op bij ongeregeldheden Waddinxveen

De politie kwam op vrijdag 25 april rond 23.50 uur op de Kerkweg-Oost nabij de Hefbrug tussenbeide bij een vechtpartij tussen een groep jongeren. In een uitgaansgelegenheid was ertussen de jongeren onenigheid ontstaan en buiten kwam het tot een handgemeen. Een 18-jarige jongeman uit Waddinxveen liep averij aan de tanden op. Hij mist er enkele van. Hij deed aangifte van dit geweld. De politie hield twee inwoners van 20 en 19-jaar aan, als verdacht van dit geweld. Na hun verhoor werden ze weer op vrije voeten gesteld. Daarbij deed één van hen aangifte van geweld door het eerder genoemde slachtoffer. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Onder invloed rijden Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie hield op zaterdag 26 april rond 01.15 uur op het Raadhuisplein een 24-jarige automobilist uit Rotterdam aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 435 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Onder invloed rijden ( 5x) Gouda

De politie hield op vrijdag 25 april rond 19.40 uur op de Schielands Hoge Zeedijk een 55-jarige automobilist uit Vlaardingen aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 500 ug/l. ( limiet 220 ug/l.)
Rond 19.50 uur hield de politie op de Rotterdamseweg een 49-jarige automobilist uit Oudewater aan. Ook deze man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 435 ug/l.
( 220 ug/l.)
Rond 20.10 uur hield de politie op de Rotterdamseweg een 39-jarige bromfietser uit Moordrecht aan. Ook deze bromfietser bleek onder invloed van alcohol te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 555 ug/l. ( limiet 220 ug/l.)
Rond 21.30 uur hield de politie op de Rotterdamseweg een 67-jarige automobilist uit Waddinxveen aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 280 ug/l.
( limiet 220 ug/l.) De bromfietser kreeg een boete van E 190,00.
Op zaterdag 26 april rond 01.50 uur hield de politie op de Hoge Gouwe een 42-jarige automobilist uit Gouda aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 610 ug/l. ( limiet 220 ug/l.)
De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

Verkeersongeval Zevenhuizen
Op zondag 27 april omstreeks 16.30 uur vond een aanrijding plaats op de Swanlaweg tussen een personenauto en een bestelauto. Een 34-jarige automobilist uit Voorburg reed over de Swanlaweg in de richting van Moerkapelle. De automobilist sloeg linksaf naar een tankstation aan de linkerzijde van de weg. De automobilist reed hierbij over de doorgetrokken streep op de weg. Een 26-jarige bestelautobestuurster uit Zoetermeer reed achter de auto en zag te laat dat deze afremde. Een aanrijding was het gevolg. Een 29-jarige vrouw uit Voorburg, een inzittende van de automobilist werd voor controle overgebracht naar het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer.

(Pogingen) inbraak Zevenhuizen
In Zevenhuizen zijn in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 april meerderde pogingen tot inbraak en inbraken gepleegd. In de Leliestraat hoorde een bewoner 's nachts geluiden. Toen hij poolshoogte nam, zag hij dat er ingebroken was door een deur te forceren. Er was echter niemand meer te zien. Vooralsnog mist hij niets. Elders in de Leliestraat bleef het bij een poging.
In de Asterstraat werd ook door een deur te forceren ingebroken. Ook hier zijn geen goederen meegenomen.
Op de Noordelijke Dwarswetering en in de Goudsbloemstraat bleef het bij een poging.

Rijden onder invloed Gouda
De politie heeft op zondag 27 april omstreeks 20.30 uur een 34-jarige automobilist uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg even daarvoor een melding dat de automobilist vermoedelijk onder invloed reed over de Provincialeweg in Gouda. De politie trof de automobilist aan ter hoogte van de rotonde waar hij een lekke band van de auto aan het verwisselen was. De politie rook een alcohollucht bij de automobilist en nam een blaastest af. Deze gaf een resultaat aan van 1180 ug/l, terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 16 uren.


Inbraak woning Waddinxveen

Tussen vrijdag 25 april 20.45 uur en zaterdag 26 april 01.15 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden in een woning aan de Bonenakker. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van gaatjesboren waarna de klink van de deur werd ontgrendeld. Weggenomen werd kleding en sleutels.


Inbraak woning Boskoop

Tussen vrijdag 25 april 22.00 uur en zaterdag 26 april 09.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in twee woningen aan het Sperwerhof. Toegang tot beide woningen werd verschaft door middel van het openbreken van het slot van de achterdeur. Bij een van de woningen werden twee telefoons weggenomen bij de andere woning is nog onbekend wat er is weggenomen.


Aanrijding / rijden onder invloed Zevenhuizen

Op zaterdag 26 april omstreeks 12.00 uur hield de politie een 54-jarige man uit Zevenhuizen aan op de Dorpsstraat. De man was even tevoren tegen een geparkeerde auto aangereden. Van de man werd een ademanalyse afgenomen waarbij de uitslag 965 ug/l was (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 12 uur.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --